Családi délután az államalapítás ünnepén

A Laczkó Dezső Múzeum vasárnap délután ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
 
 

Családi délután az államalapítás ünnepén

A Laczkó Dezső Múzeum vasárnap délután ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
 
 
 
 
 

Családi délután az államalapítás ünnepén

A Laczkó Dezső Múzeum vasárnap délután ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.

A szervezők a 14 órakor kezdődő ünnepi rendezvény alkalmából a múzeum aktuális időszaki kiállításaiba, a Bakonyi Házba és kertjébe, valamint rendhagyó módon a Petőfi Irodalmi Múzeum "Arany200" utazó kiállításába is vendégül látja az esemény iránt érdeklődőket.

A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. (Például Ágnes asszony kihajtogatható lepedője, a sejtelmes radványi erdő megjelenítése, stb.) A beépített digitális eszközök pedig éppúgy lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, mint verseinek élvezetére, vagy éppen a szórakoztató játékra. Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei, kipróbálható a Toldi-erőjáték, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is.)

A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal, vagy egy malomkővel is.

A Szent László emlékév alkalmából nyílt "Szent László Emlékezete" című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan dr. Kristóf Lilla Alida Középkori uralkodók mumifikálása haláluk után, Szent István és Szent László ereklyéinek kutatása címmel tart előadást.

Augusztus 20-án elmaradhatatlan a Magyarok Kenyere és a Laczkó Dezső Múzeum Kenyerének megszentelése a múzeumkertben. Az idei évben Nagy Károly kanonok és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének képviseletében Farkasdy Károly megyei igazgató működik közre.

A délután folyamán népi játékudvar, kézműves foglalkozások, tánc és bábszínházi előadások szórakoztatják a kicsiket és nagyokat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.