"Mi is összeírtunk egy listát"

Németh Szilárd mindent megúszhat, ha kitartóan hallgat.
 
 

"Mi is összeírtunk egy listát"

Németh Szilárd mindent megúszhat, ha kitartóan hallgat.
 
 
 
 
 

"Mi is összeírtunk egy listát"

Németh Szilárd mindent megúszhat, ha kitartóan hallgat.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke maga ismert el egy tiltott adatkezelést (mit elismert, büszkélkedett vele), az emiatt indult eljárást viszont eredmény nélkül zárta le Péterfalvi Attila. Mégpedig azért, mert Németh Szilárd az Adatvédelmi Hatóság megkereséseire két évig nem válaszolt.

Az ügyet Szabó Szabolcs, az Együtt parlamenti képviselője indította el, miután Németh Szilárd a következőket mondta a Parlamentben a 2015. június 3-i ülésnapon:

„A civil tüntetőkről meg talán még annyit szeretnék mondani, hogy annyira „civil” volt a történet – mi is összeírtunk egy listát – hogy gyakorlatilag a teljes ellenzéki szegmens megjelent: volt politikusok, mostani politikusok, mindenki aki a csapathoz tartozik, akikben ez a félelem él, hogy most aztán mi lesz a Munkásotthonnal. Ezek nem civil emberek. Akkor hozzák elő ezt a civil dolgot, amikor önök szeretnék; amikor valamilyen formában nem mernek a napra jönni a közösség elé, hogy bemondják, hogy pártpolitikusként mit képviselnek, akkor rögtön civilekké válnak, meg rögtön civil lesz a Csepeli Munkásotthon.”

Mivel egy tüntetés részvevőiről listát készíteni jogellenes, Szabó 2015 nyarán beadvánnyal fordult Péterfalvi Attilához,  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez hogy vizsgája ki az ügyet, és állapítsa meg a jogsértést. Péterfalvi Attila két évvel később, idén nyáron válaszolt. Tájékoztatása szerint az elmúlt két évben többször is megkérte Németh Szilárdot, hogy tájékoztassa a lista keletkezéséről, a lista tartalmáról, az adatkezelés jogalapjáról stb., de Németh Szilárd egyszerűen nem válaszolt neki, ezért lezárta az ügyet – írja közleményében Szabó Szabolcs a 168 ÓO információi szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.