692!

Mesterházy Attila újabb kérdését ezúttal Dr. Polt Péter legfőbb ügyészhez címezte.
 
 

692!

Mesterházy Attila újabb kérdését ezúttal Dr. Polt Péter legfőbb ügyészhez címezte.
 
 
 
 
 

692!

Mesterházy Attila újabb kérdését ezúttal Dr. Polt Péter legfőbb ügyészhez címezte.

2015. november 2-án Porga Gyula polgármester ismeretlen tettesek ellen nagy értékre elkövetett gazdasági csalás és hűtlen kezelés büntette elkövetésének alapos gyanúja miatt tett feljelentést.

Azóta 692 nap telt el, de nem tudni hol tart a nyomozás a megyeszékhely közvéleményét élénken érdeklő ügyben.

Ezt kívánja megtudni Mesterházy Attila veszprémi országgyűlési képviselő is, Dr. Polt Péterhez legfőbb ügyészhez „Hol tart a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 14000-226/2015. bü számon - hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt - indított nyomozása?” címmel benyújtott írásbeli kérdése nyomán.

Mint ismeretes még 2015 áprilisában készült el a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet belső ellenőri jelentése, amely súlyos szabálytalanságokat állapított meg az intézmény gazdálkodásával kapcsolatban. Többek között fedezet nélküli kötelezettségvállalást, előzetes kötelezettségvállalás nélküli kifizetést, valamint a közbeszerzési törvény többszöri megsértését.

Hartmann Ferenc és Katanics Sándor az önkormányzat ellenzéki képviselői több alkalommal kezdeményeztek további lépéseket az ügyben, sokáig hiábavalóan.

Aztán tett 692 napja feljelentést a polgármester.

A nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság végzi, derül ki Mesterházy képviselő írásbeli (K/17115) kérdéséből. A nyomozásról kiszivárgó hírek szerint az ügyben szereplő több tanú is terhelő vallomást tett Némedi Lajos fideszes alpolgármesterre.

A legfőbb ügyésztől az alábbi kérdésekre vár választ a képviselő:

- Befejeződött-e a nyomozás?

- Az ügyben hány személy, gyanúsított kihallgatására került sor?

- A terhelteket milyen bűncselekményekkel gyanúsították meg?

- Hány gyanúsított esetében került sor előzetes letartóztatás, vagy egyéb személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelésére?

- Az ügyben történt-e vádemelés?

A választ a veszprémiek is kíváncsian várják: immáron 692 napja!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.