Mennyibe került a Nemzeti Konzultáció?

A Miniszterelnöki Kabinet 25 ezer forintot kér nyilvános adatokért.
 
 

Mennyibe került a Nemzeti Konzultáció?

A Miniszterelnöki Kabinet 25 ezer forintot kér nyilvános adatokért.
 
 
 
 
 

Mennyibe került a Nemzeti Konzultáció?

A Miniszterelnöki Kabinet 25 ezer forintot kér nyilvános adatokért.

Egy hónappal első közérdekű adatigénylése után ismét azt próbálta megtudakolni a Vastagbőr blog a Miniszterelnöki Kabinetirodától, hogy pontosan mennyibe került az adófizetőknek a Nemzeti Konzultáció. A blog tehát arra volt kíváncsi, "mennyibe kerültek a levelek, azok kézbesítése, a visszaküldött levelek kézbesítése, a visszaküldött válaszok feldolgozása, és természetesen mennyiért reklámozták a konzultációt, vagyis a teljes, kövér végösszeg".

Míg egy hónapja a miniszterelnökség a HVG.hu információja szerint azt válaszolta, hogy "a konzultációs levelek pontos költségeiről csak a beérkezett beszámolókat és a kiállított teljesítésigazolásokat követően tudunk tájékoztatást adni", most már úgy tűnik, tudják, mennyibe került a propagandakampány, de nem hajlandók elárulni, vagy legalábbis nem ingyen:

"Tájékoztatom, hogy adatigénylésének teljesítése a kért adatok mennyiségére tekintettel, a Miniszterelnöki Kabinetiroda alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. A költségtérítés összege 25. 408,- Ft. Jelezzük, hogy adatigénylésével kapcsolatban dologi költség nem került megállapításra."

A Vastagbőr emlékeztet rá, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda eredetileg 40-50 fősnek indult, a napi.hu összesítése szerint a tervek szerint 245 köztisztviselői helyett töltenek be idén, a minisztérium szerint "csak" 209-en dolgoznak náluk. A blog lehetségesnek tartja, hogy az összesítés "olyan nagy horderejű munka, ami nem fér bele a 245/209 dolgozó napi munkájába, csak ha fizetek az extra munkájukért."

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.