Valamitől nagyon félhet az Orbán-kormány...

Lázár minden követ megmozgat, hogy EU-s ellenőr ne láthassa a Fidesz számára kínos projekteket.
 
 

Valamitől nagyon félhet az Orbán-kormány...

Lázár minden követ megmozgat, hogy EU-s ellenőr ne láthassa a Fidesz számára kínos projekteket.
 
 
 
 
 

Valamitől nagyon félhet az Orbán-kormány...

Lázár minden követ megmozgat, hogy EU-s ellenőr ne láthassa a Fidesz számára kínos projekteket.

Politikai motivációkkal vádolta meg Lázár János az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának az elnökét, a német Ingeborg Grässlét csak azért, mert a bizottság nem kizárólag azokat a EU-s forrásból megvalósított projekteket hajlandó ellenőrizni, amelyeket az Orbán-kormány kijelölt Grässle és munkatársai szeptember végi budapesti látogatása előtt – tanúsítja a Miniszterelnökséget vezető miniszter és az EP-s bizottság vezetője közötti levélváltás, amelyet az EUrológus szerzett meg.

Arról, hogy az EP-bizottság Magyarországra érkezik vizsgálódni, tavaly született meg a döntés, a látogatás programját pedig júliusra alakították ki. Grässle írt is Lázárnak, hogy az EU-támogatás felhasználása érdekli őket, így a programban több olyan magyarországi projekt is szerepel, amellyel kapcsolatban felvetődött a visszaélés gyanúja.

- Megnéznék a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat égisze alatt megvalósult Budapest Szíve programot,

- a 167 milliárdos csalás szegélyezte 4-es metrót,

- a kevéssé használt M6-os autópályát,

- s a totális bukást jelentő felcsúti kisvasutat, amelyen alig utazik valaki.

Lázárnak nem tetszett a program, amelynek az összeállításakor az EP-bizottság láthatóan nem vette figyelembe, hogy az Orbán-kormány korábban milyen projekteket ajánlott Grässle és munkatársai figyelmébe. Bár a programot az EP-bizottság titkárságának, illetve a zöld és néppárti – vagyis a Fidesz pártcsaládjához tartozó – tagoknak az ajánlásai nyomán készítették el, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy augusztusi levélben azzal vádolta meg Grässlét, hogy a program politikai motivációkat tükröz a magyarországi választások előtt, főleg az Orbán Viktor szívének oly kedves felcsúti kisvasút miatt, amelyet – emlékeztet Lázár – a magyarországi ellenzék támad.

Lázár a 168 ÓO információi szerint annak ellenére vádolja politikai motivációkkal Grässlét, hogy a programban szerepel olyan projekt is, például a 4-es metró ügye, amelynek a megvalósításához az Orbán-kormánynak nincs köze, az EP-bizottság pedig megnézne olyan projekteket – a Zeneakadémiát és a Vigadót – is, amellyel kapcsolatban visszaélés gyanúja nem vetődött fel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.