BL-rajt idegenbeli sikerrel

A Veszprém kézilabda csapata 31 gólt kapott, mégis simán nyert Celjében.
 
 

BL-rajt idegenbeli sikerrel

A Veszprém kézilabda csapata 31 gólt kapott, mégis simán nyert Celjében.
 
 
 
 
 

BL-rajt idegenbeli sikerrel

A Veszprém kézilabda csapata 31 gólt kapott, mégis simán nyert Celjében.

A Telekom Veszprém 39:31-re nyert a Celje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első csoportmeccsén. A magyar csapat ezúttal tehát nem ragadt be a rajton, és nem ikszelt, mint ahogyan azt az előző két idényben tette.

Az első találatot még a veszprémiek szerezték, ezt követően viszont a celjeiek akarata érvényesült, folyamatosan a házigazda volt előnyben, sőt a félidő feléhez érve egy nagy rohanás után hárommal ellépett, 9:6. A 20. percben jött a veszprémi időkérés, valamint Accambray is a csapatba, ez valamelyest segített. Mert bár nem sokkal később 14:11 volt az állás, utána sorozatban négyszer találtak be a veszprémiek úgy, hogy közben a feljavuló Mikler is egyre többször találkozott a labdával, támadásban egyre többet hibáztak a szlovénok, 14:15. A játékrész utolsó perce viszont megint a hazaiaké volt, Razgor és Jurecic is betalált, s még a kapufa is őket segítette. Ezeknek köszönhetően kétgólos előnnyel mehetett pihenni a Celje, 18:16.

A fordulást követően már a magyar együttes került fölénybe (22:24), de a szlovénok egészen a hajráig jól tartották magukat, 28:29. Az utolsó percekre aztán teljesen elkészültek az erejükkel. Ugalde könnyedén szerezte a góljait, a szünetben beálló Alilovic pedig egyre több védést mutatott be, így a Veszprém végül fölényesen nyert, 31:39.

Ljubomir Vranjes értékelése az NSO tudósítása szerint: – Két ellentétes félidőt láthattunk. A Celje nagyon jól játszott az elsőben, és majdnem minden lehetőségét gólra váltotta. Nekünk a védekezéssel volt bajunk, nem is vagyok elégedett az első félidőben kapott 18 gól miatt. Ez túl sok. A védésekkel adósok maradtak a kapusaink. Amikor változtattunk kicsit a taktikán, és a védekezésben is jöttek új embereink, valamint kapust is cseréltünk, már végig kontroll alatt tartottuk a játékot.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda BL-csoportkör, első forduló: CPL (szlovén) – Telekom Veszprém 31:39 (18:16). Celje, 4000 néző. V: Geipel, Helbig (németek). CPL: Lesjak – Gal Marguc 4 (1), Mlkar 8, Beciri 1, Mackovsek 2, Kodrin 1, Malus 6. Csere: Panjtar (kapus), Anic 3 (1), D. Dujshebaev 2, Mitrovic 1, Razgor 2, Jurecic 1, Vujovic, Suholeznik. Edző: Branko Tamse. Veszprém: Mikler – Gasper Marguc 5 (1), Nagy L. 4, Lékai 9, Sulic 2, Ilics 5 (2), Manaszkov 1. Csere: Alilovics (kapus), Schuch, Accambray 1, Tönnesen, Blagotinsek 2, Gajic 4 (2), Ugalde 6, Terzic. Edző: Ljubomir Vranjes.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3:2. 14. p.: 9:6. 23. p.: 14:11. 26. p.: 14:15. 35. p: 20:19. 40. p.: 22:24. 44. p.: 24:24. 49. p.: 29:29. 54. p.: 30:34.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.