Gyorsabban fogy a magyar

Megtorpant a házasságkötések száma és nem javul a születések aránya.
 
 

Gyorsabban fogy a magyar

Megtorpant a házasságkötések száma és nem javul a születések aránya.
 
 
 
 
 

Gyorsabban fogy a magyar

Megtorpant a házasságkötések száma és nem javul a születések aránya.

Január és július között jelentősen nőtt a halálozások száma az előző év első hét hónapjához képest, a születések száma viszont lényegében stagnál, így a természetes fogyás 26 527 fő volt, ami 24 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júliusban 9185 ember hunyt el, ami 7,1 százalékkal kevesebb, mint tavaly júliusban. Viszont az év első hét hónapjában 78 583-an haltak meg, ami – a januári és februári, nagyon rossz halálozási adatok miatt – 6,8 százalékos növekedést jelent a tavaly január–júliusi időszakhoz képest.

Hét hónap alatt 52 056 gyermek jött világra, ami lényegében stagnálást jelent, hiszen 0,1 százalékkal maradt el a 2016. január–júliusi születésszámtól. Ha figyelembe vesszük, hogy 2016 szökőév volt, vagyis egy nappal hosszabb, akkor az idei, első hét havi adat 0,4 százalékos növekedést mutat, ami gyakorlatilag szintén nem lényeges változás.

1000 lakosra 9,2 élve születés és 13,8 halálozás jutott januártól júliusig. A születések aránya 0,1, a halálozásoké 0,9 ezrelékponttal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A természetes fogyás így 0,9 ezrelékponttal 4,7 ezrelékre emelkedett.

A házasságkötések számának 2011 óta tartó emelkedése az MNO információi szerint megtorpant: 2017 első hét hónapjában 28 158 házasságot kötöttek, ami 5,4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A szökőnaphatás figyelembevételével a házasságkötések számának csökkenése némileg kisebb mértékű volt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.