Ifjabb Matolcsy több lábon áll...

Félmilliárdos uniós támogatást kapott Matolcsy fiának veszprémi bútorgyára.
 
 

Ifjabb Matolcsy több lábon áll...

Félmilliárdos uniós támogatást kapott Matolcsy fiának veszprémi bútorgyára.
 
 
 
 
 

Ifjabb Matolcsy több lábon áll...

Félmilliárdos uniós támogatást kapott Matolcsy fiának veszprémi bútorgyára.

498 millió forintos támogatást kapott az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország operatív programjának forrásaiból a Matolcsy Ádám közvetett tulajdonában lévő Balaton Bútorgyár – írja a Magyar Nemzet. A gyárat 2015 végén vette meg apja unokatestvére, Szemerey Tamás Növekedési Hitel Bankja által nyújtott hitelből. A veszprémi cég az új tulajdonossal az első évben mindössze 266 000 forintos nyereséget ért el – az előzővel 110 milliót –, ezért is furcsa a nagy összegű támogatás. A visszafogott eredmény azonban nem sokáig fenyegeti Matolcsy gyárát: idén a közbeszerzéseken és az uniós tendereken elnyert összegek megközelítik az egymilliárd forintot.

A brüsszeli pénzt egyébként az Okosiroda a jövő generációi számára című projekt megvalósítására kapja a bútorgyár. Ennek keretében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen alakítanak ki egy „kísérleti mintairodát”. A projekt-összefoglalóban az olvasható, hogy a vállalkozás „az Y generáció irodahasználati szokásaira, az ott végzendő munka- és egyéb tevékenységek, ergonómiai, pszichológiai és funkcionális igényeire keres válaszokat”.

Ennek keretében egyébként „trendkutatással és piackutatással” is foglalkoznak, továbbá – mint a kormányzati pályázati portálon írják – az egész projekt folyamán designmódszertani kutatás zajlik. Nem mellékes, hogy az összefoglaló arra is kitér, a közel félmilliárd forintból megvalósítandó „projekt olyan társadalmi, gazdasági problémára kíván választ adni, aminek jelentősége közvetlenül még nem érezhető”.

Ifjabb Matolcsy egyébként a 168 ÓO híre szerint több lábon áll, idén megvette az Origót is.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.