Megérdemelt HOYA-győzelem

A veszprémi kosarasok első őszi hazai mérkőzésükön az időnkénti görcsösségüket levetkőzve jóképességű gárdát vertek az NB I/B. Piros-csoportjában.
 
 

Megérdemelt HOYA-győzelem

A veszprémi kosarasok első őszi hazai mérkőzésükön az időnkénti görcsösségüket levetkőzve jóképességű gárdát vertek az NB I/B. Piros-csoportjában.
 
 
 
 
 

Megérdemelt HOYA-győzelem

A veszprémi kosarasok első őszi hazai mérkőzésükön az időnkénti görcsösségüket levetkőzve jóképességű gárdát vertek az NB I/B. Piros-csoportjában.

A Vetési gimnázium tornatermébe kilátogatott híveknek nem kizárólag a küzdőtér tetszetős – a holt idényben „helyrepofozott” – parkettaborítása hatott újdonságként, a helyiek játékos-keretében is jó pár ismeretlen arcot fedezhettek fel. Az egyetemisták a balul sikerült, hétvégi szezonnyitójuk után odatették magukat: szigorú védekezéssel indítottak, Hegedűs pedig a túloldalon, „gólokkal” tette le a névjegyét, 5:0. Támadásban próbálták megtalálni az üres embereket, ám a tabellán akkor még az ellenfél bizonyította, hogy jó játékosállománnyal rendelkezik (7:7). Aztán előjöttek a nyitókörben már látott – ősz hajszálakat „előcsalogató” – hibák. A kinti dobások nem ültek, ám a mérkőzés lüktető jellegét mutatta, hogy a labdákat lopott helyiek újítani tudtak, 13:7. Ezután megint könnyelműsködni kezdtek, többször nem értették meg egymást a pályán, míg a kimaradt lehetőségeiket jól kihasználták az alföldiek, 13:14. Körtélyesiék azonban összekapták magukat, az addiginál jobban koncentráltak, igaz, a produkciójukból néha így is hiányzott a lendület, 21:16.

A színvonal a második negyedben sem verdeste az eget. Jó néhány labdavesztést jegyezhettünk fel, viszont ha hátul rendben mentek a dolgok, jöttek a könnyű kosarak, a látványos megoldások, 25:21. Kovács törte meg a HOYA-mezesek triplaátkát, de a hidak városából érkezettek akkor még szívósan tapadtak, kiaknázták a katlanban olykor idegenül mozgott, pontatlan veszprémiek megingásait, 30:25. Helmeczi Andrásék később elkapták a ritmust, több mint tízpontos előnyre tettek szert. Főként annak köszönhetően, hogy szinte ellopták a levegőt a csapdába csalt, a szerb Danielj Krstic tolta riválistól, 39:28. A nagyszünet előtt meg is jött a szurkolók hangja.

A veszprémiek a második félidő elején rátettek egy lapáttal az addig is a faulthatáron mozgott védőmunkájukra. A lefújásig tizennyolc labdát csentek, 45:34. Körtélyesi begyűjtötte a negyedik személyi hibáját, Mérész-mester ettől függetlenül fent hagyta, és az erőcsatár csak az összecsapás végén pontozódott ki (53-38). Az összeszedett bakonyiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, a korábbinál több energiát mozgósítottak, emiatt gyorsabb és élvezetesebb lett az "előadásuk", 59:40. A feljavult védőmunka volt a kulcs, amiből tempós támadások születhettek. Lógárék végre úgy tüsténkedtek, ahogy azt a szakmai stáb és a publikum (el)várta. A csata ezen szakaszában a nézők is jól szórakoztak, 63:45. Olyannyira domináltak, hogy a hátsó alakzatuk időleges felpuhulásán sem dohogtak a drukkerek.

A záró felvonás elején felváltva estek a kosarak, mintha a hazaiak vesztettek volna a fegyelmezettségükből. Aztán egy Kovács-hármas ismét emelkedő pályára állította az együttest. Kisvártatva húsz pontnál is nagyobb lett a feleket elválasztó különbség, a rossz döntéseket hozott alföldiek elvesztették a fonalat, 75:55. Ryan Cook feltűnően önzetlennek bizonyult, a társaknak Helmeczivel együtt futószalagon gyártották a „forintos” labdákat, amiket csak be kellett dobni. Az ellenfélből tisztességesen felkészült veszprémiek fokozták az iramot: jól és nagy erőbedobással játszottak. A szurkolók remek egyéni teljesítményeknek tapsolhattak, azonban a tizenhárom lepattanót gyűjtött és harmincnyolcas értékindexszel zárt Kovács a jók közül is kiemelkedett, 84:60. A bajnoki végén joggal szólt a rigmus: „Szép volt fiúk!”.

Mérész Csaba edző értékelése a klub honlapja szerint: - Gratulálok a srácoknak az első győzelmünk okán. Mondom ezt annak dacára, hogy az elején döcögtünk és nem mindig a megbeszéltek szerint játszottunk. Ezért sem szabad elbízni magunkat, vagyis sok munka vár még ránk.

Jegyzőkönyv. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Calle Pubfood Békés 92:67 (23:19, 18:13, 24:17, 27:18). Veszprém, 400 néző. V.: Vida, Gaál, Horváth. HOYA PEV: Helmeczi 12, Cook 4, Lógár 11, Hegedűs 17, Körtélyesi 18. Csere: Kovács 28/15, Pável 2, Schmitz. Edző: Mérész Csaba. Békés: Krstic 23/9, Kertész 9, Adebayo 5/3, Nagy 2, Hajdú 12. Csere: Gruda 4, Zrínyi 2, Papp 7, Balogh 3/3, Farkas, Bánszki. Edző: Balogh Vilmos.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.