Újabb hatalmas "siker"...

Az oktatásban 10 év alatt 59 helyet estünk vissza.
 
 

Újabb hatalmas "siker"...

Az oktatásban 10 év alatt 59 helyet estünk vissza.
 
 
 
 
 

Újabb hatalmas "siker"...

Az oktatásban 10 év alatt 59 helyet estünk vissza.

Hiába költenek uniós milliárdokat az oktatás fejlesztésére, az eredmények egyre rosszabbak – írja a Népszava. A legszembetűnőbb változás az alapoktatásnál látszik: a Világgazdasági Fórum 138 országot tömörítő rangsorában tíz éve még a 37. helyen álltunk, 2016-ban már csak a 96-on. A legmeredekebb visszaesés a 2013 és 2016 közötti időszakban volt. A felsőoktatásban is rossz a helyzet, 2007-ben még a 65. volt Magyarország, tavaly a 114. helyre esett vissza.

Az oktatás több mutató szerint is csúfosan megbukott, a PISA-teszten is lesújtó eredménnyel szerepeltek a magyar diákok. Radó Péter oktatási szakértő akkor azt mondta, ha a trend nem változik, évente 25 ezer funkcionális analfabéta hagyja el a középiskolát, évente több mint 17 ezer olyan gyerek kerül ki a rendszerből, akik a tanuláshoz, munkához szükséges legminimálisabb tudással sem rendelkeznek.

A kormány a HVG.hu híre szerint több mindennel érvelt, egyrészt, hogy ez még az előző kormány hatása, másrészt hogy ha más teszteket hozzáveszünk, már nem olyan rossz a helyzet, harmadrészt Hoffmann Rózsa jött azzal, hogy a múzeumokban sokkal jobban eligazodnának, mint más diákok.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.