Minden jó, ha a vége jó

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata megszerezte második diadalát az NB I/B. Piros-csoportban.
 
 

Minden jó, ha a vége jó

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata megszerezte második diadalát az NB I/B. Piros-csoportban.
 
 
 
 
 

Minden jó, ha a vége jó

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata megszerezte második diadalát az NB I/B. Piros-csoportban.

Az ősszel eddig inkább az önzetlenségéről tanúbizonyságot adott Cook gólja vezette fel a találkozót, s ez úgy felvillanyozta a nagy elánnal kezdő, labdákat szerző bakonyiakat, hogy egyszersmind repülőrajtot vettek, 8:0. Mivel az elején más dimenziót „választottak”, a vendégek időt kértek. Csakhogy az időleges felzárkózásuknak (8:4) a helyiek hamar megálljt parancsoltak, 13:6. Az egyetemisták védőmunkájára nem lehetett panasz, az olyan szigorú volt, hogy a másik oldal általában ötlettelenül adogatta körbe a játékszert. Hiába cserélgetett Puskás-edző, a tanácstalanság később is kiütközött rajtuk, képtelenek voltak lábra kapni, 22:8.

A következő negyedben aztán fordult a kocka, a letámadással zavart okozó és kintről jobban célzó ellenfél elkapta a fonalat, s hirtelen hét pontot faragott le a hátrányából, 22:17. Ezek a pillanatok arra utaltak, hogy a blokk egyetlen derbijén sem szabad megnyugodni, hiszen bármelyik gálaelőadás döcögősé válhat, 24:20. Pável után Hegedűs is idejekorán begyűjtötte a harmadik faultját, igaz, a sípmesterek néha hajmeresztő ítéleteket hoztak. Szerencsére a veszprémiek vérszegény attakjaiba élet költözött, akarással kompenzálták a hibáikat, míg Körtélyesi elől is, de főként hátul nyújtott kimagaslót, 29:20. Ezzel együtt az etap első hét percében hét HOYA-pont született. Kiváltképp az ötletesség és a vállalkozó-kedv hiányzott a támadásokból, helyette buta hibák követték egymást, 30:25. A színvonal sem verdeste az eget, tehát nem beszélhettünk közönségszórakoztató műsorról, 33:27. Az előnyüket elherdáló hazaiak az első félidőben hullámzóan teljesítettek, gyanítható volt, hogy az öltözőben Mérész-mester nem dicsérgette agyba-főbe a tanítványokat.

Fordulást követően a vendégek tovább csökkentették a differenciát, ezért jól jött Pável hárompontosa, ugyanis félő volt, hogy a piros-feketék még inkább megérzik a vérszagot, 38:31. A hazaiak már nem alapjáraton mozogtak, próbáltak a saját ritmusukban kosárlabdázni, ám Drevenka távoli dobásai gondoskodtak arról, hogy ne lehessen hátra dőlni, 42:37. A csata ezen szakaszában megint görcsösnek tűntek a hazaiak, nem mindig értették meg egymást a küzdőtéren. Még jó, hogy a hozzáállásukkal nem volt gond: látványos játék híján becsülettel harcoltak. Körtélyesi triplája után el is kélt a talpra ugró drukkerek bíztatása, 50:45. Az erőcsatár mellett az ugyancsak harminckettes értékindexig jutott Cooknak is járt a taps. A lepattanókat szedő, gólpasszokat adó, faultokat kierőszakolt és blokkokat is kiosztott légiós bizonyította, hogy a klub jó vásárt csinált vele. Később Hegedűs is berámolt egy triplát, majd szinte azzal a lendülettel kipontozódott, 58:49. A felek a záró felvonás előtt életet leheltek a mérkőzésbe, potyogtak a kosarak, de ami lényegesebb volt, hogy Schédaék nyolcpontos vezetéséről indult az utolsó tíz perc.

A hajrában a vendéglátók végre a saját taktusuk szerint, jó mentalitással pattogtattak, a játékuk gyorsabb és élvezetesebb lett. A vetélytárs már nem azon a hőfokon üzemelt, mint korábban, 69:57. Cook sokadik trükkje után a publikum hangja betöltötte a termet, mintha kezdett volna eldőlni a vártnál szorosabb csata, 74:61. Schéda újabb hármasával kiegyenesedett a meccset kísérő kérdőjel, a hajrára alakult ki a legnagyobb különbség, 82:63. A lepattanó-csatában meglepetésre diadalmaskodott – igaz, huszonöt labdát eladott – „honvédek” azonban a végén is megmutatták, hogy a helyezéstől függetlenül jó csapatuk van, a lefújás előtt kinti dobásokkal kozmetikázták a végeredményt.

Mérész Csaba edző értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: - Gratulálok a srácoknak, akik most a nagy szívüknek és a küzdőszellemüknek köszönhetik a sikert.

Jegyzőkönyv. NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Budapesti Honvéd SE 83:70 (22:10, 13:19, 28:26, 20:15). Veszprém, 400 néző. Vezette: Gelencsér, Reisz, Mintál. Veszprém: Cook 21, Pável 3/3, Schéda 11/9, Hegedűs 11/3, Körtélyesi 25/6. Csere: Lógár 5, Kovács 7/3, Schmitz. Edző: Mérész Csaba. Honvéd: Tóth 10/3, Máté, Pintér 8/3, Hargitai, Stefán 10. Csere: Drevenka 11/9, Kováts 8, Szalay 9/3, Mucza 12/9, Bea 2, Fülöp. Edző: Puskás Artúr.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.