Megszólalt a Sámándob tervezője...

"Drágán épült gagyi a milliárdos lopás legalizására."
 
 

Megszólalt a Sámándob tervezője...

"Drágán épült gagyi a milliárdos lopás legalizására."
 
 
 
 
 

Megszólalt a Sámándob tervezője...

"Drágán épült gagyi a milliárdos lopás legalizására."

A majdnem két évig Milánóban rohadó Sámándob alkotója nem engedné, hogy művét Karcagon állítsák fel újra, mert elege van a lopásból.

A milánói világkiállítás óta a közbeszédben lévő Sámándob alkotója, Sárkány Sándor egészen idáig nem állt a nyilvánosság elé, de a Hír TV Célpont című műsorában most megszólalt, és indulatosan beszélt saját alkotásáról: "Drágán épült gagyi, ami nem jó másra, mint a milliárdos lopás legalizálására".

A művész nem örül annak, hogy Varga Mihály és Fazekas Sándor városában, Karcagon állítják fel újra az alkotását. Persze nem a várossal van baja, csak nem szeretné, ha további pénzlenyúlásra használnák az általa tervezett épületet. Sárkány szerint is botrányos az alkotás útja: az eredetileg tervezett ötszázmillió helyett kétmilliárd forintot költöttek el a Sámándob megépítésére, a megvalósult pavilon azonban csak nyomaiban emlékeztetett arra az épületre, ami a művész terveiben szerepelt.

A Célpont megtalálta a Karcagon rohadó Sámándobot, pontosabban annak fémvázát.

- Hazahozták a vázat, és ez a váz az alibi ahhoz, hogy több százmillió forintot, akár milliárd forintot lehívjanak ennek a felépítésére. Rengeteg mocskot raktak erre az épületre, rengeteg pénzt vittek el és nagyon szeretném, ha nem használnák alibinek tovább ezt a dolgot. És Karcag ne az én műalkotásomból csapja be az ott élőket és a magyar adófizetőket – nyilatkozta Sárkány Sándor a HVG.hu információi szerint.

A tervező dühe azonban úgy tűnik, hiábavaló, hiszen az állam annak idején megvásárolta tőle a terveket, így azt kezd vele, amit akar.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.