Szavazatokért kampányolnak Erdélyben

Óvodákat és iskolát ígért Balog Zoltán, ha a Fideszre szavaznak.
 
 

Szavazatokért kampányolnak Erdélyben

Óvodákat és iskolát ígért Balog Zoltán, ha a Fideszre szavaznak.
 
 
 
 
 

Szavazatokért kampányolnak Erdélyben

Óvodákat és iskolát ígért Balog Zoltán, ha a Fideszre szavaznak.

Kampányra használta fel a reformáció évfordulóját az emberi erőforrások minisztere Erdélyben. Balog Zoltán arról beszélt Marosvásárhelyen, hogy ha a romániai kettős állampolgárok a Fideszre szavaznak, akkor továbbra is lesznek iskolák, óvodák, és lesz babakötvény is. Azt is mondta még, hogy szerinte a magyaroknak be kell tölteniük azt a teret, amelyet a Mindenható kijelölt nekik, mert ha ők nem töltik be, akkor betöltik majd helyettük mások.

Tíz éve készült Marosvásárhely tíz gyülekezete a reformáció ötszázadik évfordulójára. Egy szobrász, Péterfy László felajánlotta, hogy a jubileumra elkészíti Kálvin János mellszobrát. Az alkotás a Vártemplom udvarán kapott helyet. Mellette áll a magyarországi reformáció szimbolikus alakjának, a vizsolyi biblia fordítójának, Károli Gáspárnak a szobra. Az avatóünnepségen a kormányt az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán képviselte, aki maga is református lelkész.

- Kálvin tanítása a Bibliára, a Szentírásra alapozó tanítása, és természetesen Károli Gáspáré, alkalmas arra, hogy jövőt építsünk belőle – hangoztatta Balog a HírTV információja szerint.

Az erdélyi magyarok az 1559-es marosvásárhelyi zsinaton fogadták el Kálvin tanait. A tanácskozást magyar nyelvű hitvallás zárta.

- A legfontosabb üzenet, úgy gondolom, az a csoda, hogy ezelőtt ötszáz évvel Isten igéje megszólalt magyarul, és ez azóta, öt évszázadon át így maradt. Hogy nem lehetett eltörölni ezt a magyar igét, Istennek magyar üzenetét” – fogalmazott a Vártemplom lelkésze, Henter György.

Az egybegyűlt hívek a szoboravatás után végigvonultak a városon.

- Ez nagy öröm, örvendünk, hogy ennyien jelen vagyunk a reformációünnep alkalmából. Ez kiváló ünnep. A héten mindennap voltunk: nőszövetségi, presbiteri találkozó, most ez a gyönyörű ünnep itt, nagyon szép! – mondta Hídi Imre.

- A reformáció ötszázadik évfordulóját ünnepeljük, ez nagy szülinap. Nagyon tetszett, hogy ekkora tömeg összegyűlt erre az évfordulóra, és hogy barátokkal lehettem – nyilatkozta Simon Dorottya.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.