Döntetlen a BL-döntő „visszavágóján"

A Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a lengyel Kielce otthonában ikszelt.
 
 

Döntetlen a BL-döntő „visszavágóján"

A Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a lengyel Kielce otthonában ikszelt.
 
 
 
 
 

Döntetlen a BL-döntő „visszavágóján"

A Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a lengyel Kielce otthonában ikszelt.

A két csapat a HírTV tudósítása szerint most találkozott első alkalommal azóta, hogy a 2016-os BL-döntőben a lengyelek kilencgólos hátrányt ledolgozva megnyerték a trófeát.

A vendégektől Nagy László csapatkapitány, valamint Dzsamáli Imán, a lengyel bajnoki címvédő játékosai közül pedig a szlovén Dejan Bombac és a horvát Filip Ivic hiányzott. A horvát Manuel Strlek és a spanyol Alex Dujshebaev vezérletével a hazaiak kimondottan jól kezdték a meccset, 5:1. Lékai Máté irányításával felzárkózott a Veszprém (6:5), de egyenlítenie ekkor még nem sikerült. Ljubomir Vranjes vezetőedző négygólos hátrányban időt kért (11:7), ezután Mikler Roland védéseire alapozva egyenlített a csapata. Sőt, a 28. percben a meccs során először a vezetést is átvette (13:14), igaz, csak tíz másodperc erejéig. Az első félidőt végül 16:15-ös lengyel vezetéssel ért véget.

A Kielce második felvonást is jobban kezdte. Dusebajev továbbra is ellenállhatatlanul lőtt. A magyar csapat Momir Ilic vezérletével igyekezett tartani a lépést, majd Lékai megint gondoskodott az egyenlítésről, 25:25. A lefújás előtt egy perccel is döntetlen volt az állás (31:31), majd Schuch Timuzsin sportszerűtlen szabálytalanság miatt piros és kék lapot is kapott, Karol Bielecki pedig belőtte a hétméterest. A középkezdésnél úgy tűnt, Blaz Blagotinsek túlságosan közel helyezkedett a hazaiak labdás játékosához, ráadásul felemelte a kezeit, hogy blokkoljon. A játékvezetők azonban ezért nem adtak újabb büntetőt, mi több a legvégén Gasper Marguc a szélről egyenlíteni tudott.

Ljubomir Vranjes értékelése az NSO tudósítása alapján: – A Kielce az egyik legerősebb ellenfél a csoportban hazai pályán és idegenben egyaránt. Hatvanpercnyi kemény küzdelem végén szereztünk pontot, és büszke vagyok arra, ahogy csapatunk összeállt. Nagyon nehéz volt az utolsó tíz perc, vezetett a Kielce, mi pedig kétperces kiállításokat kaptunk. Csapatunk nagyon gyorsan fejlődik.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 5. forduló: PGE VIVE Kielce (lengyel) – Telekom Veszprém 32:32 (16:15). Kielce, 3600 néző. V: Nikolov, Nacsevszki (macedónok). Kielce: Szmal – Janc 4, Jurecki 3, Mamic 1, A. Dusebajev 7, Jurkiewicz, Strelek 5. Csere: Aguinagalde 2, Zorman, Bielecki 3 (3), Lijewski 1, Djukics 4 (2), Jachlewski 2, Kus. Edző: Talant Dusebajev. Veszprém: Mikler – Gajic 3 (1), Tönnesen 6, Lékai 4, Blagotinsek 5, ILICS 5 (1), Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Marguc 3 (1), Nilsson 2, Terzic, Accambray 1, Sulic, Manaszkov 2. Edző: Ljubomir Vranjes.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 5:1. 9. p.: 6:3. 14. p.: 8:7. 17. p.: 11:7. 23. p: 12:12. 28. p.: 13:14. 35. p.: 20:19. 41. p.: 25:22. 46. p.: 25:25. 51. p.: 27:27. 55. p.: 30:28.

A magyar együttesnek négy győzelem után ez volt az első pontvesztése a B csoportban, amelyet továbbra is vezet. A veszprémiek november 4-én a dán Aalborg ellen folytatják BL-szereplésüket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.