Cook kapitány vezérletével...

Zsinórban negyedik csatáját nyerte meg a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata az NB I/B. Piros-csoportjában.
 
 

Cook kapitány vezérletével...

Zsinórban negyedik csatáját nyerte meg a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata az NB I/B. Piros-csoportjában.
 
 
 
 
 

Cook kapitány vezérletével...

Zsinórban negyedik csatáját nyerte meg a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata az NB I/B. Piros-csoportjában.

A sérüléséből felépült Helmeczi András ott volt a bajnoki előtt bemelegítő vendégjátékosok között, ám mint utóbb kiderült: a szakmai stáb nem kockáztatta meg a szereplését. A mérkőzés kihagyott helyzetekkel kezdődött (2:4), majd gólpárbajjal folytatódott. A mezőnyben és a palánkok alatt labdákat szerző bakonyiak viszonylag könnyedén kerültek dobólehetőségig, de csak minden második, vagy harmadik akciójuk volt eredményes, 6:6. Nagy kapkodás közepette nehezen nyugodtak meg, majd a betöréseket remekül felvállalt Ryan Cook hátára vette a csapatát. Megmozdulásai a pálya minden szegletében aranyat értek, 11:12. Az együttesek sok energiát tettek a párharcokba, lüktetett a játék. Nézőpont kérdése volt, hogy a nagykőrösiek adtak-e el rengeteg labdát, vagy a veszprémiek szerezték meg azokat futószalagon, 16:16. Az ellenfél egy ideig az olasz Fulvio Candido magassági fölényét próbálta kihasználni, csakhogy a valódi veszélyt a veszprémiektől nemrég – szakmai okok miatt – távozott Lakosa Ákos jelentette, aki érezhetően nagyon akart bizonyítani. A vendégek körülményesen kapták el a ritmust, ettől függetlenül pulzált az iram, ami kapkodást, figyelmetlenséget és pontatlanságokat idézett elő, 20:24. A hazaiak tartották a lépést, majd az elején a jó produkcióval adós Hegedűs is észre vétette magát egy triplával, 26:29. Mintha ez lett volna a jeladás, hiszen az addig közepesen célzott HOYA-mezesek a továbbiakban a legtöbbet próbálták kihozni magukból. Feljavult Kovácsék formája, az agresszív védekezésükkel temérdek hibára késztették a riválist, így aztán a túloldalon jöhettek a könnyű kosaraik, 28:38. Hegedűs is elkapta a fonalat, míg Cook szokás szerint tarthatatlan volt, 31:43. A Mérész-legények rossz döntések sorozatába kényszerítették az ellenfelet, akik időt is kértek, mert mind nagyobb lett a különbség, 33:46. Miután előremozdult a vendégek dobószázaléka, beindult a henger, s fokozatosan léptek el Tóth Viktoréktól. A nagyszünetre alakult ki a legnagyobb differencia, 33:48.

Lakosa fordulást követően is óriási kedvvel mozgott, szép kosarakat „hintett”, miközben a hajdani műhelye többperces gólcsendet tartott. A helyi sólymok az addiginál erőszakosabban vetették magukat az ütközetbe, bizonyítva, hogy az otthonukban tényleg „rágós falatok”, 41:50. Nemhogy az eredmény után futottak, de tízen belülre jöttek, kiküszöbölték a korábbi baklövéseiket. Odalett a faulthatáron védekező veszprémiek magabiztossága, ám egy-két távoli dobás megnyugtatta a dunántúliak maroknyi szurkoló "hadát", 43:56. Az egyetemisták ezzel együtt rosszul reagáltak a szituációkra, többször dobóhelyzetig sem jutottak, ezért figyelni kellett az összecsapás alakulására, 50:58. Mintha a bakonyak lazítottak volna a gyeplőn, ebben a szakaszban nem az igazi arcukat mutatták. De az összképbe ez is belefért, mivel a földről felhúzott vetélytárs sem tündökölt, 50:60. A tényállást nem segítette, hogy Pávelék számolatlanul hagyták ki a büntetőket. A kőrösi drukkerek hangja is megjött, ugyanis az övéik akkortájt nagy elánnal iparkodtak. A záró felvonás csak hatpontos HOYA-előnyről indult, az eltérés pedig hamarosan minimálisra csökkent, 59:61. Minden kezdődhetett elölről, de Körtélyesi gondoskodott arról, hogy a derbinek ne legyen fordulópontja, 61:65. Parázs csata zajlott a parketten, lévén, a hazaiak sem estek pánikba, 66:69. A lendületüket kereső veszprémieknek minden pontért meg kellett küzdeni, de a taktust sehogy sem lelték. Nagyon kellett Cook hárompontosa, mert utána kicsit megnyugodtak a társai, majd Kovács is betalált kintről, 70:77. A csapat a hajrában igazolta, hogy helyén van a szíve: tovább építették a győzelmi szériájukat.

Mérész Csaba edző értékelése a mérkőzés után a klub honlapja szerint: - Az első félidőben nagy akarásról tettünk tanúbizonyságot. A hazaiak a harmadik negyedben mindegy-mindegy alapon kezdtek el játszani, mi pedig hullámvölgybe kerültünk. Végül a hatalmas szívünknek is köszönhetjük a diadalt. Megyünk tovább, mert a célok ugyanúgy megmaradtak.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: N. Sólymok SE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75:84 (18:21, 15:27, 22:13, 20:23). Nagykőrös, 400 néző. Vezette: Vida, Nagy, Sentényi. Nagykőrös: Lakosa 23/6, Tóth 18, Fehér 10/6, Markovic 13/3, Candido 4. Csere: Molnár 5/3, Mácsai 2, Petrás, Kónya. Edző: Lakosa Zsolt. Veszprém: Cook 25/12, Lógár 2, Kovács 12/3, Hegedűs 21/6, Körtélyesi 14. Csere: Pável 7/3, Schéda 3/3. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.