Mindkét állását elveszítette Bernd Storck

Közös megegyezéssel távozik a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is, keresik az utódját.
 
 

Mindkét állását elveszítette Bernd Storck

Közös megegyezéssel távozik a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is, keresik az utódját.
 
 
 
 
 

Mindkét állását elveszítette Bernd Storck

Közös megegyezéssel távozik a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is, keresik az utódját.

Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, ismét Bernd Storck jövője volt az egyik téma. Azért ismét, mert nyáron, az Andorra elleni történelmi vereség után is beszámolót kellett adnia a németnek, akkor az a döntés született, hogy bár történelmi vereség ide vagy oda, kap még egy esélyt.

Négy tétmérkőzéssel később (a lettek vertük, majd kikaptunk Portugáliától, Svájctól, végül Feröert győztük le) megint beszámolót kellett volna tartania Storcknak, akinek a távozását a szurkolók hangosan követelték az utolsó hazai vb-selejtezőn. Más kérdés, hogy a hírek szerint nem jelent meg a keddi elnökségi ülésen, amely után azt a bejelentést tették, hogy: Bernd Storck közös megegyezéssel távozik.

Nem csak mint szövetségi kapitány, hanem a 24.hu információja szerint mint sportigazgató is.

Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a lehetséges jelöltekkel. Elképzelhető, hogy a válogatott idei két mérkőzésére beugró kapitányt bíznak meg, Luxemburggal és Costa Ricával játszunk barátságos meccset.

Az 54 éves Storck 2015 márciusában lett az MLSZ sportigazgatója, majd júliusban vette át a válogatott irányítását, miután Dárdai Pált visszarendelte a Hertha BSC. Az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésein, majd a norvégok elleni pótselejtezőn már ő irányította a válogatottat, a csapat kijutott, majd a csoportját megnyerve a nyolcaddöntőig ment.

Márciusban 2018. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

A vb-selejtezőben aztán egy feröeri döntetlennel kezdett a csapat, de a legkínosabb az Andorra elleni vereség volt. Onnantól kezdve elveszett a bizalom Storck irányába, az utolsó mérkőzésen már zúgott az “Auf Wiedersehen” a lelátón. A harmadik helyen végzett irányításával a csapat a sorozatban, nagyon elmaradva Portugáliától és Svájctól. A megszerezhető 30 pontnak csupán a 43 százalékát gyűjtötte be, ami az 1986-os legutóbbi vb-részvétel óta lezajlott nyolc világbajnoki selejtezősorozatból a harmadik legrosszabb. Voltak olyan hírek, hogy a súlyos lelépti díja miatt nem menesztették az andorrai fiaskó után.

Bernd Storck mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség.

A szövetségi kapitányi posztra már több nevet is bedobott a sajtó, lehetett hallani Szabics Imre, Paulo Sousa, Marco Rossi vagy épp Lőw Zsolt megbízásáról is. A hivatalos bejelentés után pedig még további hírekre lehet számítani.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.