Több állami pénz kellene

Könnyen bajba kerülhet a magyarok többsége.
 
 

Több állami pénz kellene

Könnyen bajba kerülhet a magyarok többsége.
 
 
 
 
 

Több állami pénz kellene

Könnyen bajba kerülhet a magyarok többsége.

A magyar lakosság 63 százaléka annyi tartalékot sem tud összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei – ismerteti a Népszava a Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás egyik eredményét.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adatai szerint mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze. Az adatokat a kormányközeli Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft. rögzítette.

A családi pótlékot a válaszadók majdnem 60 százaléka kevesli, a családi adókedvezmény a megkérdezettek harmada szerint tévedés, a kismamák munkába való visszatérésének segítését több mint 43 százalék kevesli, úgy, hogy akiket nem érintenek ezek a támogatások, nagy százalékban nem válaszoltak. Minél több gyerek él egy családban, a szülők annál kritikusabban válaszoltak a kérdésekre.

A segélyek összegét a válaszadók 63 százaléka kevésnek tartja, és nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy még két keresetből sem lehet felnevelni Magyarországon 3 gyereket.

Több mint 73 százalék igazságtalannak tartja a magyar nyugdíjrendszer, és közel ennyien vélik úgy, hogy az állam nem biztosít tisztességes megélhetést a nyugdíjasainak.

A lakosság túlnyomó többsége azt gondolja, nagyságrendekkel több állami pénzt kellene fordítani az egészségügyre, munkahelyteremtésre, oktatásra, szociális biztonságra és gazdaságfejlesztésre, a politikusok 60 százalékát pedig korrumpálhatónak tartják.

A lakosság a legkevésbé a politikai pártokban, a nyugdíjrendszerben, az ország vezetésében bízik, míg a bizalmi szint a személyes szférában a legmagasabb, hiszünk a családunkban, barátainkban és a tűzoltóságban – írja a Népszava.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.