Hamilton megcsinálta!

Negyedszer is világbajnok lett a Mercedes pilótája.
 
 

Hamilton megcsinálta!

Negyedszer is világbajnok lett a Mercedes pilótája.
 
 
 
 
 

Hamilton megcsinálta!

Negyedszer is világbajnok lett a Mercedes pilótája.

Habár az egész Mexikói Nagydíjon szenvedett egy rajtbaleset következtében, Lewis Hamilton megcsinálta, 2008, 2014 és 2015 után 2017-ben is felült a Forma-1 trónjára.

Ezzel a brit pilóta lett a 24.hu információi szerint az ötödik versenyező a kategóriában, aki legalább négy vb-címmel rendelkezik: a listát Michael Schumacher vezeti hét győzelemmel, mögötte Juan Manuel Fangio öttel, Alain Prost és Sebastien Vettel pedig négyszer-négyszer nyert. Most ehhez a társasághoz csatlakozott a brit.

Hamilton idei szezonja nem indult olyan könnyen, a Ferrari hosszú idő után ismét versenyképes autót rakott össze. Az első három futamból Vettel-Hamilton-Vettel sorrendben kerültek ki a győztesek, akkor nagyon úgy tűnt, végre méltó ellenfelet (értsd: végre nem csak a Mercedes-pilóták csatáznak) kaphat idén Lewis Hamilton.

Aztán Oroszországban a csapattárs, Valtteri Bottas nyert, Hamilton csak a negyedik helyen végzett. Vettel előnye nőtt, a Ferrari stabilnak látszott. A következő három futamot ismét felosztotta egymás között a két gigász, Hamilton-Vettel-Hamilton sorrendben. Monacóban viszont becsúszott egy nagyon gyenge hetedik hely is a britnek, így Vettel magabiztosan vezette a vb-pontversenyt.

Tényleg jó volt látni, hogy végre nem két azonos autó áll az élen, hanem nagy verseny van két csapat között. Kanada és Magyarország között befutott egy-kettő gyengébb eredmény Vetteltől, így az öt versenyből kettőt is megnyerő Hamilton 14 pontra felzárkózott.

Ami utána történt, azt tényleg csak egy igazi világbajnok tudta megcsinálni: zsinórban háromszor nyert, Olaszország, Belgium, Szingapúr sorrendben, majd egy maláj második helyen kívül ismét nyert zsinórban kettőt Japánban és az USA-ban. A német pilóta közben kétszer is kiesett, a hátránya 65 pontra nőtt. A fantasztikusnak induló szezonját több műszaki hiba is tarkította, miközben Hamilton végig fókuszálva, végig megbízható autóval tudott versenyezni.

Lewis Hamilton az egyik legösszeszedettebb, legjobb szezonját futotta, amióta 2007-ben bemutatkozott a Forma-1-ben. A világbajnoki címe megkérdőjelezhetetlen. Ahogy a szerepe a sportág történetében.

x

Mexikoi Nagydíj, a végeredmény: (71 kör, 305.354 km): 1. Max Verstappen (holland, Red Bull-TAG Heuer), 2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes), 3. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari), 4. Sebastian Vettel (német, Ferrari), 5. Esteban Ocon (francia, Force India-Mercedes), 6. Lance Stroll (kanadai, Williams-Mercedes), ... 9. Lewis Hamilton (brit, Mercedes).

A világbajnokság állása: 1. Lewis Hamilton 333 (már világbajnok), 2. Sebastian Vettel 277, 3. Valtteri Bottas 262, 4. Daniel Ricciardo 192, 5. Kimi Räikkönen 178, 6. Max Verstappen 148 ponttal.

Konstruktőrök: 1. Mercedes 595 (már világbajnok), 2. Ferrari 455, 3. Red Bull-TAG Heuer 340, 4. Force India-Mercedes 175, 5. Williams-Mercedes 76, 6. Toro Rosso-Renault 53 ponttal.

Folytatás két hét múlva a Brazil Nagydíjjal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.