Egészségmegőrző funkció?

Tovább csökkenti a sportklubok adóterheit a Fidesz.
 
 

Egészségmegőrző funkció?

Tovább csökkenti a sportklubok adóterheit a Fidesz.
 
 
 
 
 

Egészségmegőrző funkció?

Tovább csökkenti a sportklubok adóterheit a Fidesz.

Az MTI krónikája alapján Tiba István fideszes képviselő az előterjesztője annak a csütörtök délutáni törvényjavaslatnak, amely értelmében a sportvállalkozásoknak a sporttevékenységgel összefüggésben szerzett bevételeik, vagyis  - a belépőjegyek és bérletek értékesítése,  - a reklámközzététel,  - a játékjogok átadása,  - a szponzorálási szerződések,  - a közvetítési díjak és a sportlétesítmények hasznosítása után  nem kellene iparűzési adót fizetniük.

Azokról a sportklubokról beszélt a Fidesz képviselője, amelyek legnagyobb haszonélvezői az ún. TAO-törvénynek. Ezen a címen csak tavaly 135 milliárd forint nyereségadó vándorolt a költségvetés helyett a kedvezményezettekhez, zömében sportklubokhoz, és erről már a Kúria is kimondta, hogy mind az utolsó fillérig közpénz.

Tiba természetesen indoklásában a sport és a sportolás egészségmegőrző funkcióját emelte ki, holott a törvény természetesen a hivatásos sportolókból élő klubok életét könnyíti majd meg mindenekelőtt.

- A nettó árbevétel csökkentésének adóhatása állami támogatás, amelyet az adóalany a csekély összegű támogatásokról szóló rendelet vagy a csoportmentességi rendelet szabályaival összhangban, sportlétesítmények üzemeltetéséhez nyújtott támogatásként vehet igénybe - közölte még Tiba, akit a kormány részéről Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára (a mezőkövesdi foci feltétlen híve)biztosított támogatása felől.

 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.