"Ha nem lennének ott..."

Tizenhatodszor is nekifut az ügynökaktáknak az LMP a parlamentben.
 
 

"Ha nem lennének ott..."

Tizenhatodszor is nekifut az ügynökaktáknak az LMP a parlamentben.
 
 
 
 
 

"Ha nem lennének ott..."

Tizenhatodszor is nekifut az ügynökaktáknak az LMP a parlamentben.

Eddig tizenötször nem sikerült, de hátha majd most, gondolta az LMP, ezért tizenhatodik alkalommal is benyújtják az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Szél Bernadett társelnök, miniszterelnök-jelöltje szombaton, a nemzeti gyásznapon arról beszélt, hogy november 4. a Kádár-rendszer születésnapja is, és azok az emberek, akik az akkori rendszer bűnösei voltak, ma is teljesen titokban élhetnek köztünk, és nem számoltatták el őket.

- Az 1956-os forradalom leverése óta 61, a rendszerváltás óta csaknem 30 év telt el, és még mindig foglalkozni kell ezzel az üggyel - mondta többek között. - Az LMP szerint egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni. A Fidesz-KDNP tizenötször szavazta le a lusztrációs és az ügynökakták nyilvánosságát szolgáló törvénytervezetet, ezért a kormánypártok felelnek azért, hogy „a Kádár-rendszer tovább itt élhet Magyarországon”.

Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke szerint hamisak azok az érvek, amelyeket a javaslat elutasítása mellett hoznak fel.

- Hamisak azok az érvek, amelyek arról szólnak, hogy ez már régen volt, nem kell vele foglalkozni, valamint, hogy a besúgok között voltak gyenge emberek, nem csak gonoszok - jelentette ki. - A lusztrációs - megtisztulási - törvény gyakorlati haszna, hogy „nem akarunk sem gyenge, sem gonosz embereket az ország vezetésében”.

- Eddig már tizenöt bizonyítékot szereztek arra, hogy az ország jelenlegi vezetésében ott vannak a korábbi rendszer titkosszolgálati besúgói. Ha nem lennének ott, akkor nem utasították volna el az LMP javaslatát” - tette még hozzá az MTI híre szerint a politikus.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.