Kétféle feltételezés

Orbán Viktor háta mögé bújva juthat Rogán Antal a parlamentbe.
 
 

Kétféle feltételezés

Orbán Viktor háta mögé bújva juthat Rogán Antal a parlamentbe.
 
 
 
 
 

Kétféle feltételezés

Orbán Viktor háta mögé bújva juthat Rogán Antal a parlamentbe.

Több ellenzéki politikus - így Juhász Péter Együtt elnök, illetve Soproni Tamás, a Momentum alelnöke - is biztosra veszi, Rogán Antal nem indul egyéniben az V. kerületben. Ott, ahol Juhász Péterre a Momentum ráindítja Fekete-Győr András pártelnököt. Juhász szerint erre nincs racionális magyarázat, Fekete-Győr viszont azzal érvel, neki van több esélye a körzetben, de a visszalépést nem tartja kizártnak, ha kiderül pár hónap múlva, hogy ez mégsem így van.

Megkerestük a Rogán Antal vezette minisztériumot, hogy megtudjuk, valóban nem indul-e Rogán Antal egyéniben, de egy nap alatt nem sikerült válaszolniuk, még annyit sem, hogy ez még nem dőlt el, vagy hogy ezt ne a miniszériumon keresztül próbáljuk kideríteni.

Mindenesetre van egy irányadó Magyar Időkös cikk - még október 7-éről -, amely már tényként kezeli, hogy Rogán nem indul. A magyarázat szerint azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök kampányát segíti, így listáról kerül majd be a parlamentbe.

Az ellenzéki politikusok szerint viszont nem erről van szó: Juhász úgy értékeli, Rogán nem mer kiállni - más olvasatban Orbán nem meri megkockáztatni szimbolikus embere bukását -, Soporni Tamás is inkább Juhász munkájához köti Rogán háttérbe húzását.

Rogán Antal az egyik legnépszerűtlenebb kormánypárti politikus - a Medián legutóbbi, ilyen irányú mérésében Semjén Zsolt KDNP elnök mögötte volt -, sőt, volt egy olyan Demokrata mérés is, amely szerint Rogán még Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb.

Utána már a HVG.hu információja szerint nem mérték Rogánt.

Orbán pedig nyilván nem kockáztathatja meg, hogy a korrupciós ügyekben gyakran emlegetett, és urizálása miatt támadott Rogán elbukjon még akkor is, ha amúgy a Fidesz megnyeri a választást.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.