Három meccsre szektorbezárás...

Az MLSZ fegyelmi bizottsága ezt a döntést hozta a Groupama Arénában történt a szombati, késeléses balhé után.
 
 

Három meccsre szektorbezárás...

Az MLSZ fegyelmi bizottsága ezt a döntést hozta a Groupama Arénában történt a szombati, késeléses balhé után.
 
 
 
 
 

Három meccsre szektorbezárás...

Az MLSZ fegyelmi bizottsága ezt a döntést hozta a Groupama Arénában történt a szombati, késeléses balhé után.

Az érdeklődés fókuszában természetesen a Ferencváros-Debrecen (2:1) meccsen történtek kerültek, mert magyar stadionban késelés eddig nem volt.

A szombati meccsre a visszatérő drukkerek a már korábban is bentlévő szurkolóvezért támadták meg, aki késsel védekezett. A rendőrség már szombaton arról tájékoztatott, hogy két súlyos és egy könnyebb sérültet szállítottak kórházba a stadionból. Azóta kiderült, az egyik súlyos sérült: az eszméletlenre vert, koponyatörést szenvedő előző drukkervezér, a másik vélhetően az, akit megvágott.

A klub biztonsági főnöke, Baranyai Imre hétfőn adott ki közleményt, ebben azt írta, hogy „lassú az azonosítási folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást.”

Az elkövetők megnevezése és előállítása nem az MLSZ-re tartozik, az ellenben igen, hogy a kezdés előtt és a vezető gól után pirotechnikai eszközöket is használtak a visszatérő ultrák, amiért a szabályok szerint büntetés jár.

A fegyelmi bizottság döntése a szövetség hivatalos honlapján jelent meg kedd délután. Ebben rögzítették: a stadiont nem zárják be, de négy szektort igen, a kapu mögötti részt. Hárommillió pénzbüntetés jött még emellé.

A Fradi legközelebb december másodikán játszik otthon, a Videoton ellen. Februárban lesz a következő hazai meccs.

A szombati nézőszám 19125 volt, ami idei rekord.

Az ultrák jelenléte fontos lenne a játékosoknak és a Fradi vezetésének egyaránt. Utóbbinak a jegybevétel mellett azért, mert a 22 ezres stadionnak csak a negyedét használják ki hétről-hétre gazdaságosan. A játékosoknak pedig azért, mert igazi meccshangulat volt, nem pedig 5-6 ezer néző.

Az MLSZ jelenlegi vezetésének is alapvető célja volt a nézőszám növelése a hivatalba lépésekor, erre a szezonra már tízezres átlagot vizionáltak, és volt olyan forduló, amiben összesen, hat pályán nem voltak 10 ezren.

Az MLSZ az index.hu információi szerint most köztes megoldást választott.

Viszonyításként: az újpesti stadiont azért záratta be az MLSZ két meccsre - visszaeső a klub -, mert vécéülőkét dobtak a pályára a Videoton elleni meccsen, és rasszista rigmusok hangoztak el valamint az öltözőfolyosón rendbontás történt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.