A kormány hűtlen kezelést követ el?

Feljelentést tesz az LMP a paksi hitel lehívása miatt.
 
 

A kormány hűtlen kezelést követ el?

Feljelentést tesz az LMP a paksi hitel lehívása miatt.
 
 
 
 
 

A kormány hűtlen kezelést követ el?

Feljelentést tesz az LMP a paksi hitel lehívása miatt.

Bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesz Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, mert szerinte a kormány hűtlen kezelést követ el azzal, hogy megkezdi a paksi orosz hitel lehívását – olvasható az LMP MTI-hez eljuttatott közleményében.

A hírügynökség előzőleg arról is beszámolt, hogy Aszódi Attila paksi beruházásért felelős államtitkár egy konferencián bejelentette: kifizetik a Paks II.-beruházás első fővállalkozói számláit, és a pénz 80 százalékát az orosz államközi hitelből, 20 százalékát hazai költségvetési forrásból fedezik. Az államtitkár előadásából kiderült, hogy a beruházás első tíz számlájának összértéke 98 millió euró, vagyis több mint 30 milliárd forint. Mint elmondta, Süli János, az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn úgy döntött, hogy megkezdődhet a számlák kifizetése.

Aszódi Attila az MNO híre szerint azt is bejelentette, hogy a tervezésért járó első kifizetések elindításával együtt megemelik a Paks II. Atomerőmű Zrt. alaptőkéjét is. Az államtitkár emlékeztetett, hogy az Európai Bizottságnak a paksi beruházást vizsgáló eljárása alatt nem lehetett fizetni az orosz félnek az elvégzett munkáért, de az uniós testület jóváhagyása után megszűnt ez a korlátozás.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.