Az utolsó pillanat előtt...

Ultimátum Orbánnak, egyhetes sztrájk jöhet.
 
 

Az utolsó pillanat előtt...

Ultimátum Orbánnak, egyhetes sztrájk jöhet.
 
 
 
 
 

Az utolsó pillanat előtt...

Ultimátum Orbánnak, egyhetes sztrájk jöhet.

A Népszavának a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke azt mondta, ha a következő kormányülés sem dönt az önkormányzati dolgozók béremeléséről, akár még idén egyhetes sztrájkot szervezhetnek, a tagság nyomására.

Boros Péterné szerint a sztrájkot egyre többen követelik, ezért az Önkormányzati Dolgozók Országos Szakmai Tanácsának elnöksége felmérést kezdett az ágazat sztrájkhajlandóságáról. Közben egy jogfenntartó minimális díj befizetésével lehetőséget teremtenek a kistelepülési hivatalok alkalmazottainak a csatlakozásra a szakszervezethez.

A következő kormányülésen múlik, hogy lesz-e sztrájk.

A szakszervezeti vezető szerint az eddigi sztrájkok eredményeként az önkormányzati köztisztviselők 48 százalékának rendezték a bérét, valamilyen szinten. Azt a mostani felmérés mutatja meg, ők mennyire elégedettek, de az biztos, hogy a kimaradt 52 százalék elveszítette a türelmét, nekik 9 éve nem javult a fizetésük.

A belügyi tárca a 24.hu információja szerint kiszámolta, hogy mennyibe kerül a 3 év alatt 50 százalékos emelésről szóló követelésük, de a kormány nem döntött a tervről. És ha a következő ülésén sem foglalkozik a legrosszabb helyzetben lévő 18 ezer ember megélhetésének javításával, vagy elutasítja a kérésüket, akkor még az idén megszervezik az egyhetes munkabeszüntetést.

Van, ahol már nincs jegyző, aljegyző, gazdasági vezető, kiürülnek a hivatalok, ami ellentétes az ország, az ügyfelek, a települések érdekével. Naponta kapnak telefonokat, hogy ha nem lesz béremelés, máshová, főleg külföldre mennek dolgozni a köztisztviselők.

Boros Péterné szerint a kormánynak tudni kell, hogy az utolsó pillanathoz érkezett.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.