Kosaras-thriller...

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a hosszabbításban szerezték meg (zsinórban!) hetedik győzelmüket.
 
 

Kosaras-thriller...

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a hosszabbításban szerezték meg (zsinórban!) hetedik győzelmüket.
 
 
 
 
 

Kosaras-thriller...

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a hosszabbításban szerezték meg (zsinórban!) hetedik győzelmüket.

Az NB I/B. Piros-csoport pénteki játéknapján azoknak lett igazuk, akik előzetesen nehéz csatára számítottak. Ugyanis a királynék városába jó formában érkezett – s felütésként roppant agresszíven fellépett – vendégek tiszteletet nem ismerve, bekezdtek: 0:4. A kapkodó hazaiak büntetők révén szépítettek, 2:6. A csoport harmadikja továbbra is keményen hajtott, odatette magát, s ezzel alaposan meglepte Ryan Cookékat, akiknek nem ízlett a szoros őrizet, 4:10. Az előadásban" sok volt a hiba, ráadásul nehezen vették fel a rangadó fordulatszámát, 4:12. Aztán amikor a dühös Mérész-mester időkérése után elkapták a fonalat, már nem volt nagy a baj. Abénultságukat levetkőzve – többek között a feltámadásra jelt adott Hegedűs triplájával és Helmeczi villanásaival – repesztettek egy kilenc–nullás rohamot, 13:12. Az észak-magyarországiak később visszavették a vezetést (15:18), ám a hazaiaknak valamelyest sikerült úrrá lenni az idegességükön, 20:20. Képtelenek voltak a legtöbbet kihozni magukból, hiszen a labdát nem mindig járatták jól, így nem tudták diktálni a tempót, 22:25. Lassan mindenki hozzátett valamit a hőn áhított sikerhez. Az egyenlítés után a különbség elsősorban a küzdeni tudásuknak köszönhetően nőtt, 33:25. Azon túl, hogy ültek a távoli próbálkozásaik, a hátsó alakzatuk is mind jobban összeállt, már a vetélytárs sem vitézkedett úgy, mint azt megelőzően: a HOYA-mezesek nagyfokú szigorúságát rosszul viselték, 38:27.

A fordulást követően még nagyobb lett a feleket elválasztó differencia. A MEAFC ebben a szakaszban elvesztette a ritmust, a kísérleteik célt tévesztettek. Csakhogy a koncentrációhiány újfent felütötte a fejét a bakonyiaknál. Ahelyett, hogy végérvényesen rátértek volna a helyes útra, elhagyták a korábbi pontosságukat és átütő erejüket, 49:38. Akartak és mentek, de az attakjaik akadoztak, többször is rossz megoldást választottak, még szerencse, hogy a védelmük nagyjából szuperált, 53:43. Azon voltak, hogy az akcióikat a legjobb szituációkig kijátsszák, ám sok volt az eltévedt passz, majd a gyorsabbnak és fürgébbnek bizonyult ellenfél tízen belülre jött, 53:45. Tízpontos hazai előnyről indult a záró felvonás, ám a miskolciak megérezték, hogy az összecsapáson még lehet keresnivalójuk. A felzárkózott Szögi Ádámék rátettek egy lapáttal az amúgy is sokmozgásos védekezésükre. A holtponton Körtélyesi próbálta meg átlendíteni a csapatát, kevés sikerrel, mivel a társai elől és hátul is sokat hibáztak, labdákat adtak el, 61:59. A kimaradt dobások megbosszulták magukat, nem ment a játék Cookéknak. A könnyedebb derbiben reménykedett szurkolók azt hitték, hogy a végéig tizenhét büntetőt rontó (!) helyi kedvencek – ha vért izzadva is, de – behúzzák a párharcot, ám a vendégek egy kettő plusz egyes akcióval döntetlenre mentették a negyven percet.

Körtélyesiék szinte eksztázisban indították a magas hőfokú meccs "túlóráját", az együttesben végre volt energia, 72:66. Azonban a másik oldal is mozgósította az utolsó erőtartalékát, feljebb is jöttek (75:73), ám az infarktus közeli állapotba került nézők legnagyobb örömére a végén mindkét hárompontos sanszukat elpuskázták.

Mérész Csaba edző értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: - Ma nagy szívvel, ugyanakkor gyengén kosárlabdáztunk. Örülök, hogy az új szerzeményünk, Balázs Bodó győztes mérkőzésen debütálhatott a szineinkben.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: HOYA-PEV – Miskolci EAFC 76:73 (15:16, 23:13, 17:16, 11:21, 10:7). Veszprém, 400 néző. V.: Goda, Varga-Záray, Józsa. HOYA-PEV: Cook 12, Lógár 4, Kovács 8/6, Hegedűs 9/6, Körtélyesi 22/6. Csere: Pável 4, Helmeczi 11, Schéda 6/6, Balázs. Edző: Mérész Csaba. Miskolc: Szögi 17, Drahos 16/6, Máté 5/3, Galló 4, Béres 6. Csere: Szőke 3, Kopasz 7, Takács 5/3, Timkó 6, Lippai 4, Orliczki. Edző: Walke Károly.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.