Gyurcsány vádolja a kormányt

A kabinet nem bánja, hogy Oroszország destabilizálni szeretné az EU-t, hanem utat, "hátsó ajtót" nyit ehhez...
 
 

Gyurcsány vádolja a kormányt

A kabinet nem bánja, hogy Oroszország destabilizálni szeretné az EU-t, hanem utat, "hátsó ajtót" nyit ehhez...
 
 
 
 
 

Gyurcsány vádolja a kormányt

A kabinet nem bánja, hogy Oroszország destabilizálni szeretné az EU-t, hanem utat, "hátsó ajtót" nyit ehhez...

- A demokratikus ellenzéknek világossá kell tennie, hogy Magyarország katonai és politikai értelemben a transzatlanti együttműködésben érdekelt és az Európai Unió a szövetségese, nem pedig Oroszország - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke egy konferencián.

Gyurcsány Ferenc az "Oroszország - szemben Európával?" című rendezvényen tartott nyitóbeszédében kétségtelennek nevezte, hogy minden korábbinál nagyobb és aktívabb az orosz titkosszolgálatok magyarországi jelenléte, az orosz hírszerzési tevékenység és a közvetlen politikai befolyásolás-szerzési igény.

A politikus úgy fogalmazott: vádolja a magyar kormányt azért, mert nem hajlandó felismerni ezt az orosz magatartást és nem tesz ellene semmit.

- A kabinet nem engedi, hogy ezt a problémát a parlament megfelelő bizottsága megtárgyalja, nem hajlandó ellenlépéseket tenni, úgy tesz, mintha az orosz politika nem változott volna meg az elmúlt években - jelentette ki.

- Egy szót sem lehet hallani arról, hogy a magyar kormány intézkedéseket tett volna annak érdekében, hogy Oroszország ne avatkozzon be a közelgő magyar választásba, ahogy minden bizonnyal megtette ezt az Egyesült Államokban illetve Franciaországban - mondta.

- A magyar kormány olyan intenzív és szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal, amelyek időnként a barátság érzetét keltik, olyan gesztusokat gyakorol, amelyek messze túlmutatnak a partneri együttműködés szintjén - közölte Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette.- Emellett a két ország olyan megállapodásokat köt, például a paksi bővítésről, amelyekhez szövetségesi körben kellene partnert találni.

A lehetséges okokat elemezve kijelentette, hogy a magyar kormány szövetségest talál Oroszországban az Európai Uniót gyengíteni kívánó politikájához.

- A kabinet nem bánja, hogy Oroszország destabilizálni szeretné az EU-t, hanem utat, "hátsó ajtót" nyit ehhez - fogalmazott.

- A kormány azért nem tesz ellenintézkedéseket, mert ebben az esetben nem az elsődleges magyar érdek, hanem a Brüsszel-ellenes politikája határozza meg az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokat - érvelt a pártelnök. - Eközben kimondva, kimondatlanul ott van az a fajta lelki rokonság, amelyik az "autoriter Putyin elnököt és az autoriter Orbán miniszterelnököt összeköti.

- Ha úgy tetszik, a zsák megtalálta a foltját" - fogalmazott.

- A demokratikus ellenzéknek azzal az igénnyel kell fellépnie, hogy megőrizzék a magyar nemzeti szuverenitást és az EU egységét, ezért az ilyen beavatkozási kísérleteket el kell hárítani - összegzett az MTI tudósítása szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.