Némedi reagált az 'ellenzéki lejárató kampányra'

Egy az Indexen megjelent cikkel kapcsolatban adott ki közleményt Némedi Lajos alpolgármester.
 
 

Némedi reagált az 'ellenzéki lejárató kampányra'

Egy az Indexen megjelent cikkel kapcsolatban adott ki közleményt Némedi Lajos alpolgármester.
 
 
 
 
 

Némedi reagált az 'ellenzéki lejárató kampányra'

Egy az Indexen megjelent cikkel kapcsolatban adott ki közleményt Némedi Lajos alpolgármester.

Némedi Lajos az alábbi közleményt juttatta el a sajtóhoz:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Alulírott Némedi Lajos, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere a következő k ö z l e m é n y t terjesztem elő.

2017. november 17. napján 10:52 órakor jelent meg az „Index” hírportálon, a „Hiába történt bűncselekmény, a fideszes alpolgármester megússza” című cikk.

Sajnálatos, hogy a helyi baloldali, liberális ellenzék személyem ellen régóta folytatott lejárató kampányát még mindig nem bírja befejezni. Szomorú, hogy alaptalan rágalmazásukkal Veszprém város politikai hangulatát újra meg újra felkavarják. A cikk valótlan tényállítást tartalmaz, amely szerint „a rendőrség arra jutott, hogy bűncselekmény történt.” A rendőrség nem „jutott” és nem is juthatott erre, ugyanis bűncselekmény megvalósulását, valakinek a bűnösségét megállapítani kizárólag bíróság jogosult.

Ezzel szemben a valós tény az, hogy a nyomozó hatóság csak és kizárólag a büntethetőséget megszüntető ok fennállását állapította, állapíthatta meg és hozott nyomozást megszüntető határozatot, mivel erre terjed ki a hatásköre.

A sajtó-helyreigazítási kérelmet benyújtottam, ugyanakkor szeretném nyomatékosan felhívni minden médiaszolgáltató, írott és elektronikus sajtó, médiatartalom-szolgáltató figyelmét arra, hogy amennyiben a fenti, valótlan tartalmú, személyem lejáratására irányuló cikk tartalmát részben vagy egészben átveszik, illetve közlik abban az esetben valamennyi polgári jogi és büntetőjogi eszközt fel fogok használni ennek orvoslása érdekében.

A büntetőeljárásban nem voltam érintett, a cikkben foglaltak megvalósítják a Ptk. 2:45.§ (2) bekezdése szerinti jó hírnév megsértését, mivel a személyemre vonatkozó és sértő valótlan tényt állítanak, híresztelnek, amellyel kapcsolatos – sérelemdíj iránti - igényemet polgári peres úton érvényesítem.

Társadalmi érdek, hogy a közlések híven jellemezzék a személyt, a valóságot fejezzék ki, mivel csak így lehet a személy képe a társadalmi értékelés reális alapja, csak így juthat valódi értékének megfelelő szerephez a személy a társadalomban. A valótan kijelentés alkalmas arra, hogy a társadalmi megítélésemet hátrányosan befolyásolja.

A személyre vonatkozó közlés jogsértésnek minősül, ha a közmegítélés szerint a tényállítás alkalmas arra, hogy a sértett társadalmi megítélését hátrányosan befolyásolja, amely jelen esetben nyilvánvalóan fennáll.

A fenti cikkben foglaltak továbbá a Btk. 226.§-ba (rágalmazás) ütköznek, mivel mások előtt személyemről becsület csorbítására alkalmas tényt állítottak, híreszteltek.

Veszprém, 2017. november 17.

Némedi Lajos alpolgármester

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.