Valami véget ért...

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói nem nyújtották a tervezett teljesítményüket.
 
 

Valami véget ért...

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói nem nyújtották a tervezett teljesítményüket.
 
 
 
 
 

Valami véget ért...

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói nem nyújtották a tervezett teljesítményüket.

Hét diadalittas bajnoki után kikapott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Piros-csoportjában. A vendégek indiszponáltan és dekoncentráltan kezdték a mérkőzést. Szinte a pálya minden szegletéből kísérleteztek, de eleinte eredmény nélkül. Ugyanakkor a hazaiak alig akartak rontani, 8:0. Az inkább a személyi hibákat gyűjtő veszprémiek részéről Hegedűs Gergely törte meg a gólcsendet. Mérész-mester 10:2-nél tíz–kettőnél kikérte az első idejét. A fejmosás nem hozta meg a várt hatást, mert az elképzeléseik a folytatásban sem váltak valóra. A fogaskerekek elől és hátul is csikorogtak, 14:4. Pedig lehetett volna faragni a hátrányon, ugyanis az addig remekül dobó piros-kékek hirtelen négy büntetőt is kihagytak. Csakhogy az egyetemisták továbbra is idegesek voltak és pontatlanul dobtak: mintha egy csapat lett volna a küzdőtéren, 19:6. Az első negyed „leintésekor” már jelentős volt a hazaiak előnye, 19:10.

Úgy tűnt, hogy a következő játékrészben megtalálják a bakonyiak a számukra kedvező ritmust. Immár hatékonyabban szedték a lepattanókat, míg a csereként beállt Lógá pompás megoldásokkal szolgált, akárcsak a tarthatatlan Hegedűs, 21:17. Fokozatosan csökkent a gárdákat elválasztó differencia, noha a főként az elszántságukkal „operáló” HOYA-mezesek ezután is sok hibával iparkodtak. A maroknyi veszprémi szurkolótábor űzte-hajtotta a kedvenceit (25:23), akik a derbi ezen részétől nem csupán a fővárosiakkal hadakoztak, hanem a bírókkal is. Akiknek az ítéletei mind gyakrabban borzolták a kedélyeket. Sajnos Katonaék megbosszulták a gikszereket és megköszönték a nekik hízelgő döntéseket, így az egyenlőtlen feltételek mentén tartották az előnyüket, 31:27. A nagyszünet előtt megint elhúztak, miután Kovács Somáék több próbálkozása lejött a gyűrű tövéről, 36:27.

A fordulást követően Körtélyesiék begyújtották a rakétákat, az erőcsatár pontjaival ismét ott toporogtak az ellenfél nyomában, 36:32. A bakonyiak továbbra sem kínáltak élvezetes, látványos showt a híveiknek, inkább foggal-körömmel harcoltak, majd Lógár második triplájával megérkeztek a "küszöbig", 36:35. Ekkortájt akadtak bíztató időszakok a produkciójukban, a hatékonyabb védekezésükkel visszajöttek a meccsbe, s közben többperces gólcsendre „utasították” a Faragó-tanítványokat. Bár feljavult a játékuk, Moravcsikék nem adták olcsón a bőrüket, rendre visszaállították a három-öt pontos különbséget, 41:37. Mikor a pestiek számára ennél jobban szorult a hurok, vagy hintettek egy triplát, vagy vártak a sípmesterek méltányos verdiktjeire: 47:41.

A záró felvonás négypontos hazai vezetésről indult, miközben a parketten óriási ütközet zajlott. A nyílt sisakos csatában mindkét alakulat nagyon akart, de a végül két tucat támadó lepattanóig jutott HOYA-mezesek jobban építhettek a küzdőszellemükre: ennek is tudható be, hogy kiegyenlítettek: 54:54! Újra „iksz” volt az állás, de a Vasas ismét erő- és energiatartalékokat mozgósított, amivel próbálta lehűteni a nagyobb ismeret birtokában lévő együttesünk kedélyét, 58:54. Az összesen tizenkét lepattanót jegyzett Körtélyesi és társai hat perccel a lefújás előtt nemhogy visszakapaszkodtak, hanem a feszült hangulatú összecsapás során először vezetéshez is jutottak, 58:59. Az árnyékukat viszont csak rövid időre lépték át, a nagyobb áttörés – elsősorban a játékvezetők miatt – elmaradt, 63:59. A negatív főszereplőktől kétszer annyi személyi és reklamálásért több technikai hibát kapó, illetve a mérkőzésen tizenhat labdát eladó vendégek ezután többször egalizáltak (63:63, 72:72, 74:74), ám sok energiájukat felemésztette, hogy folyton a másik oldal után futottak (68:63, 78:74). A végén Ryan Cook még bevágott két hármast, ám a szerencsésebb, a vendégeknél huszonhárommal több, vagyis harmincnyolc büntetőt dobható ellen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Mérész Csaba edző értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: - Sajnálom a srácokat, hiszen a szívüket, a lelküket kitették a pályára, ám mindenki láthatta, hogy a mérkőzés alakulásáról és sorsáról nem elsősorban a szembenálló csapatok határoztak. Nem játszottunk jól, de mindvégig küzdöttünk, még sem sikerült nyernünk.

Jegyzőkönyv. Vasas Akadémia – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 84:80 (19:10, 17:17, 18:23, 30:30). Budapest, 150 néző. Vezette: Vida, Lövész, Gaál. Vasas: Moravcsik 18/6, Katona 25/6, Boros 8, Kiss 9, Völgyi 11. Csere: Kovács B. 2, Peringer 1, Kozma 4/3, Sólyom 3, Steier 3/3. Edző: Faragó Péter. Veszprém: Cook 18/6, Pável 2, Kovács S. 6, Hegedűs 13/3, Körtélyesi 16. Csere: Helmeczi 8, Lógár 13/6, Schéda 4. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.