"2017 átmeneti év volt..."

Kollégiumnak indult, wellness-szálloda lett a vége.
 
 

"2017 átmeneti év volt..."

Kollégiumnak indult, wellness-szálloda lett a vége.
 
 
 
 
 

"2017 átmeneti év volt..."

Kollégiumnak indult, wellness-szálloda lett a vége.

Wellnesshotel lett a taopénzből épített kollégiumból Balatonfüreden – tudta meg a Direkt36 nyomán az RTL Klub Házon kívül című műsora. Egy helyi kézilabda-alapítvány félmilliárd forintos taotámogatást kapott, hogy a környékbeli kézilabdázó gyerekeknek építsenek akadémiát és kollégiumot, de végül egy négycsillagos, panoráma tetőteraszos szálloda lett a támogatást is felhasználó építményből. A Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány a történteket azzal indokolta, hogy 2017 átmeneti év volt, és az elmúlt hónapokban a sportakadémia próbaüzeme zajlott.

- Feltettünk egy csomó olyan konkrét kérdést, például azt, hogy az üzemeltető mennyit fizet a szállodáért az alapítványnak, és hogy ennek a pénznek mi lesz a sorsa. Egyáltalán nem lényegtelen szerintem, hogy mennyiért adták bérbe ezt az épületet, meg, hogy ezt mire fogják fordítani, de erre se válaszoltak. Amikor ott jártunk, akkor azt mondták, hogy nincs bent az, aki illetékes válaszolni. A polgármester nem akart velünk szóba állni, azt ígérte, visszahív minket, de ő sem telefonált, neki is küldtünk írásban is kérdéseket, és ő is csak annyit írt, hogy úgy tudja, hogy az alapítvány válaszolt. Az alapítvány meg szelektíven válaszolta meg a kérdéseinket, tehát valamire adott választ, valamilyent, a többségét figyelmen kívül hagyták – nyilatkozta a Hír TV-nek Vorák Anita, a Direkt36 újságírója.

A taopénzek felhasználását végző Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot indított a balatonfüredi ügyben, és a kancelláriaminiszter is ezt erősítette meg, bár azt hozzátette, hogy a konkrét ügyet nem ismeri.

– A törvényeket mindenkinek be kell tartania Magyarországon. A taopénzek felhasználásra szigorú szabályok vonatkoznak. Meg fogjuk vizsgálni ezt a kérdést is. Mint minden ilyen jelzést.

– Ilyenkor elegendő szankció...

– Tisztázni kell a helyzetet, meg kell kérdezni a tao-jogosultat is, hogy mint mond. Én nem ismerem a konkrét ügyet – mondta Lázár János kancelláriaminiszter.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.