Gond nélkül győztek

Biztosan vették az akadályt a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a férfi kosárlabda NB I/B. pénteki fordulójában.
 
 

Gond nélkül győztek

Biztosan vették az akadályt a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a férfi kosárlabda NB I/B. pénteki fordulójában.
 
 
 
 
 

Gond nélkül győztek

Biztosan vették az akadályt a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a férfi kosárlabda NB I/B. pénteki fordulójában.

A Vasas Akadémia elleni múlt heti, vereséget hozott bajnokin két sportszerűtlen hibát kapott, kiállított és ennek okán egy mérkőzésre eltiltott Hegedűs Gergelyre nem számíthattak a hazaiak, ám a másik magas kulcsemberük, Körtélyesi Gergely betegen is vállalta az „előadást”.

A párharcot blokkok, szerelések és kimaradt helyzetek vezették fel. A bakikkal és kapkodásokkal tarkított szakaszból a vendégek jöttek ki jobban, 0:4. A hazaiak elképzelései csak lassan valósultak meg, ugyanis az ellenfél eleinte komolyabb ellenállást tanúsított: nem is működött flottul a HOYA-gépezet, 6:6. Az volt a szerencse, hogy a másik oldal sem brillírozott, a labdák kiszédültek a gyűrűből, főként az elől és hátul is remekelt Körtélyesi állt a serege élére, 11:8. Aztán az egyetemisták – ha nem is hétmérföldes léptekkel, de – az erőcsatár vezérletével kezdtek elszakadni a riválistól. Miközben a védekezés mind hatékonyabban szuperált, vele együtt egyre többet rontottak a vendégek. Ryan Cook pompás betörésével, majd labdalopásával folytatódott a nem túl magas színvonalú összecsapás, Körtélyesi pedig ott folytatta, ahol az első negyedben abbahagyta, 23:12. Jelentős fordulópont akkor következett be, mikor a Tolna-megyeiek elkezdtek keménykedni. A veszprémiek nem vették fel az eléjük dobott kesztyűt, ehelyett „kizökkentek az addigi komfortzónájukból”: sebességet váltottak és kellően felpaprikázva belelendültek, 30:16. Közben több felállást is kipróbáltak. Az előnyüket azonban nem tékozolták el, sőt, a dobóformájukat sikerült feljebb tornázni, 36:19. A vetélkedés is pergőbb, pattogósabb lett, a nagyszünet előtt húsz pontra hízott a feleket elválasztó különbség, 44:24.

A bakonyiak a fordulást követően gond nélkül tartották ezt a differenciát, a vetélytárs sehogy sem tudta izgalmassá tenni a viadalt, 48:28. Sajnos Gébert Attiláék viselkedése továbbra sem tűnt túlzottan szimpatikusnak. Az volt a kívülálló érzése, hogy provokálni akarják a vendéglátókat. Akik okosan „átnéztek rajtuk”, a kettes-hármas poszton bevethető kosarasuk kipontozódását például nagy tapssal jutalmazta a közönség. Érezhető volt, hogy az előző fordulóbeli fiaskó, a megszakadt veretlenségi sorozatuk után a veszprémiek nem óhajtanak csalódást okozni, ha időnként is, de visszatértek a helyes útra, 54:28. Magabiztosan mind gyakrabban valósították meg a céljaikat: nagyszerű védőmunkával semlegesítették a bonyhádiak elképzeléseit. Igaz, ha úgy alakult a helyzet (megnyugtató lett az eltérés), akkor nem mindig szakadtak bele az igyekezetbe és visszavettek a tempóból. Az összképbe mindazonáltal ez is belefért, mert a Morgen-tanítványok nem késztették őket nagyobb erőbedobásra, 56:39. A lényeges dolgok a záró felvonás előtt eldőltek, ezzel együtt az évadban idegenben még nyeretlen bonyhádiak próbáltak kellemetlenkedni, 62:47. Ám a lefújásig hússzal több lepattanót gyűjtött Cookéknak volt tartásuk, nem engedték, hogy ennél jobban vérszemet kapjanak: a rosszabb periódusokat rendre jók követték, 68:47. A riadókat ilyenkor általában Körtélyesi fújta, de az igazsághoz tartozik, hogy ekkortájt már nem volt olyan szigorú a védekezésük és meggyőző a produkciójuk. A helyi kedvencek az utolsó percekben még próbáltak a sportbarátok kedvében járni, a végén Bagó László is bevágott egy szép triplát, 75:52. Összességében: a találkozó egészén „átjött” a gárdák közötti tudásbeli különbség, a drukkerek elégedetten indulhattak haza.

Mérész Csaba értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: - Köszönöm a srácoknak, hogy ilyen összeállításban, kisebb-nagyobb betegségektől sújtva is diadalmaskodtak. Úgy vélem, igazi csapatként küzdöttünk.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: HOYA-PEV - Bonyhádi KSE 82:56 (19:12, 25:14, 15:13, 23:17). Veszprém, 400 néző. V.: Boros, Kulcsár, Hernicz. HOYA EV: Helmeczi 3/3, Cook 9, Lógár 11, Kovács S. 16, Körtélyesi 25/9. Csere: Pável 9/3, Schéda 6/6, Bagó 3/3. Edző: Mérész Csaba. Bonyhád: Somogyfoki P. 14/6, Jilling 4, Gébert, Baki 14, Somogyfoki Sz. 6. Csere: Gombos 10/3, Fetzer, Kovács B. 4, Fazekas 4, Pechár. Edző: Morgen Frigyes.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.