Számháború - számok, tények nélkül

Kamu nevekkel, kamu adatokkal mindenki annyiszor válaszolhat elektronikusan, ahányszor csak akar?
 
 

Számháború - számok, tények nélkül

Kamu nevekkel, kamu adatokkal mindenki annyiszor válaszolhat elektronikusan, ahányszor csak akar?
 
 
 
 
 

Számháború - számok, tények nélkül

Kamu nevekkel, kamu adatokkal mindenki annyiszor válaszolhat elektronikusan, ahányszor csak akar?

Szigetvári Viktor az Együtt választmányának elnöke közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, a Magyar Postához és a Belügyminisztériumhoz, hogy pontos számokat kapjanak arról, hányan küldték vissza a kérdőívet - írja az atv.hu. A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőre ígéri a postai adatokat és jogi lépésekkel fenyegeti Hadházy Ákost, aki már kíváncsiskodott. A Fidesz továbbra is azt kéri: a magyarok hallassák a hangjukat és mondják el véleményüket a "Soros-tervről".

A postaforgalmi szabályozás és a Magyar Posta minden ügyfelére egyformán vonatkozó szabályok lehetővé teszik, hogy pontosan a végére lehessen járni ennek a kérdésnek - közölte az Együtt.

Mint írják, minden állampolgár olyan válaszborítékot kapott a nemzeti konzultáció során, amelyen a következő információt tüntették fel: "Belföldre bérmentesítés nélkül feladható, az esedékes díjat a címzett fizeti.” a címzett "Magyarország Kormánya", és a borítékon szerepel egy szerződésszám, amely a következő: KEKKH-2009-KÜÉI-1-3193. A KEKKH korábban kormányzati informatikai háttérintézmény volt, amelynek a jogutódja ma a Belügyminisztérium.

A Magyar Posta nyilvántartja, hogy az adott szerződés alapján egy adott időszakban hány darab borítékot kézbesít a címzettnek, jelen esetben a kormánynak. És ezek után minderről számlát állít ki, amit a címzett utólagos elszámolással megtérít.

Szigetvári Viktor szerint a Magyar Postánál és a kormány illetékes minisztériumánál mindenképpen kell lennie egy hivatalos összesítésnek arról, mennyi válaszborítékot kézbesített a kormány részére a Magyar Posta.

- Amennyiben egyik fél sem követ el hűtlen kezelést, akkor ezen értesítés okiratilag legtisztább formája a postai elszámoló számla, amelyen szerepel, hány darab bérmentesített válaszborítékot kézbesítettek a kormánynak- közölte Szigetvári, aki most ezt a számlát kívánja közadatigénylés formájában megszerezni.

"Részvételi rekordot döntött a nemzeti konzultáció: péntekig 1 millió 754 ezer 128 kérdőív érkezett vissza a Magyar Posta adatai alapján" - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-vel.

"Az eddig beérkezett kérdőívek közül a NISZ Zrt. 599 ezer 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, míg a Kopint-Datorg Kft. 489 ezer 265 darab küldemény szkennelését és kiértékelését végezte el. Az internetes kitöltések száma 155 ezer 330" - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A közleményben kitértek arra, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával. Az eddig beérkezett íveknek még csak egy részét dolgozta fel az ezért a részfolyamatért felelős NISZ Zrt., és leányvállalata, a Kopint-Datorg Kft.

"Botrányos, hogy az LMP hazugságokkal akarja megakadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a betelepítési tervekről. Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a párt Brüsszelben támogatja a Magyarország számára rendkívül veszélyes kvótaprogramot" - hangsúlyozták.

A kormány közérdekű adatigénylések alapján hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket. Emellett haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket Hadházy Ákossal szemben - jelezték.

Több ellenzéki párt is megkérdőjelezte a nemzeti konzultáció során visszaküldött ívek számáról szóló kormányzati tájékoztatást szombati közleményében. A Fidesz szerint az ellenzék összehangoltan támad, mert meg akarja akadályozni, hogy az emberek elmondják véleményüket a bevándorlók betelepítéséről.

A Jobbik közleménye szerint "a Fidesz lebukott: sokadjára derült ki, hogy a nemzeti konzultációra kamu nevekkel, kamu adatokkal mindenki annyiszor válaszolhat elektronikusan, ahányszor csak akar".

Azt írták, hogy míg a kormány majdnem kétmillió visszaküldött konzultációs ívről beszél, az azzal foglalkozó ügyintéző egymillióról se tud. Szerintük a kabinet "nem létező személyekkel folytat konzultációt egy olyan tervről, amiről épp csak a szakszolgálatok nem tudnak".

Az ellenzéki párt teljes kudarcnak tartja a konzultációt, és úgy vélekedik, érthető, miért nyúl a Fidesz "egyre aljasabb és szánalmasabb eszközökhöz" a Jobbik elleni harcában.

"Értjük azt is, hogy Orbán Viktor elől - mint a diktátorok elől általában - el kell titkolni a valós adatokat, nehogy a várható dühroham fejeket követeljen, de még a miniszterelnöknek is el kell fogadnia: a népet becsapni nem lehet, hülyének nézni meg szigorúan tilos" - olvasható a Jobbik közleményében.

Az LMP rövid közleményében úgy vélekedett, hogy a kormány "az elcsalt +konzultációval+ nem csak azokat sérti vérig, akik visszaküldték az íveket: hazudozásával minden magyart hülyének néz".

A Fidesz úgy reagált közleményben az MTI-nek, hogy az ellenzéki pártok összehangolt támadást indítottak a nemzeti konzultáció ellen, mert meg akarják akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a migránsok betelepítési tervéről.

"Ugyanaz az ellenzék próbálja most ellehetetleníteni a nemzeti konzultációt, amely korábban még a bevándorlást és a kötelező kvótát is letagadta, hogy aztán megszavazza azt az Európai Parlamentben. Az ellenzék felháborító akciói és nyilatkozatai csak újabb ok arra, hogy a magyarok hallassák a hangjukat és elmondják a véleményüket a Soros-tervről" - közölte a kormánypárt a Népszava cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.