Kielce-veréssel javított a Veszprém

A Telekom Veszprém remek játékkal 31:26-ra legyőzte a Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 

Kielce-veréssel javított a Veszprém

A Telekom Veszprém remek játékkal 31:26-ra legyőzte a Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Kielce-veréssel javított a Veszprém

A Telekom Veszprém remek játékkal 31:26-ra legyőzte a Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Három vereség után (kétszer a PSG-től, legutóbb az Aalborg otthonában kapott ki) hazai pályán javíthatott a Veszprém, méghozzá a Kielce ellen, amellyel októberben 32:32-t játszott, de még fájóbb a 2016-os elveszített BL-döntő ellene. A kellemetlen emlékek ellenére fantasztikus, a lengyel-magyar barátságra emlékeztető élőképpel üdvözölte Talant Dujsebajev csapatát a veszprémi közönség.

A magyar együttes a kezdetektől fogva dinamikusabban játszott, mint legutóbb Svédországban. Keményen védekezett, Mikler Roland több védést is bemutatott, támadásban pedig a gyors labdafelhozatal volt a jellemző, Lékai Máté jól mozgatta a csapatot, Dragan Gajic is jól játszott – a támadójátékra összességében nem lehetett panasz. A 19. percben már kettővel vezettek a bakonyiak (10:8), a kisebb rövidzárlatot kihasználva azonban 5 perc alatt fordítottak a vendégek, 11:12. A játékrész elején leginkább Michal Jurecki sziporkázott, Karol Bilecki hetesekből volt eredményes, húsz perc után pedig Alex Dujshebaev mutatta meg a tehetségét. Érdekesség, hogy a Kielce kapujában (a minden bizonnyal sérült) Slawomir Szmal helyett Filip Ivic védett, pontosabban csak állt, mert a horvát csupán egyszer találkozott a labdával, ám így is 15:15-tel vonultak a csapatok a szünetre.

A fordulást követően ismét a Veszprém szerezte meg a vezetést, és el is kezdte növelni az előnyét, annak ellenére, hogy Ivic egyre jobban védett. Lékai továbbra is remekelt, Andreas Nilssont többször is kihagyhatatlan helyzetbe hozták a társak. Dejan Manaszkov a fizika törvényeit meghazudtoló mozdulattal szerzett két csodás gólt, a védelem stabil volt, Mikler továbbra is jól állt a lábán. A 42. percben már négy góllal ment a Veszprém, ezt a hátrányt pedig már nem tudta ledolgozni a lengyel együttes, a vége 31:26 lett.

A Veszprém nagyon fontos győzelmet aratott az év utolsó hazai BL-meccsén. Lelkileg is helyreállhat minden a csapatnál, amely a továbbjutás szempontjából is jobb pozícióba került.

Ljubomir Vranjes értékelése az NSO tudósítása szerint a mérkőzés után: – Az elejétől kitűnő volt a hozzáállásunk, és ez ugyanolyan fontos, mint a győzelem, ami nem jöhet mindig össze. Nagyon jól kezdtünk, a sok kiállítás dacára játszottuk a kézilabdát. A fizikailag nagyon jól felkészült Kielce védelmét nem volt könnyű feltörni, de sikerült néhány lerohanással megzavarni. A saját védekezésünkről és Mikler kapusteljesítményéről csak felsőfokú jelzőket mondhatok.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 10. Forduló, B-csoport: Telekom VKC – VIVE Kielce (lengyel) 31:26 (15:15). Veszprém, 5000 néző. V.: Horácek, Novotny (csehek). Telekom: Mikler – Gajic 3, Nagy L. 2, Lékai 5, A. Nilsson 8, Ilics 5, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzics, Blagotinsek 2, Tönnesen, Marguc 3 (2), Manaszkov 2. Edző: Ljubomir Vranjes. Kielce: Ivic – Bombac, Lijewski, Janc 1, Mamic 2, Jurkiewicz, Strlek 1. Csere: A. Dujshebaev 3, Aguinagalde, Jurecki 9, Djukics 1, Bielecki 5 (5), Zorman 4, Jachlewski. Edző: Talant Dujsebajev.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 2:3. 11. p.: 6:4. 16. p.: 8:8. 21. p.: 11:9. 23. p: 11:12. 26. p.: 13:12. 36. p.: 18:16. 42. p.: 22:19. 53. p.: 26:23. 56. p.: 28:23.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.