Vége az álomnak

Görbicz Anitát nem látjuk többé a válogatottal nagy versenyen.
 
 

Vége az álomnak

Görbicz Anitát nem látjuk többé a válogatottal nagy versenyen.
 
 
 
 
 

Vége az álomnak

Görbicz Anitát nem látjuk többé a válogatottal nagy versenyen.

Görbicz Anita bejelentette, hogy a németországi világbajnokság volt az utolsó nagy nemzetközi tornája a magyar női kézilabda-válogatottban. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosa a németországi világbajnokságon a franciák elleni, 29:26-re elveszített mérkőzés (és a kiesés) után kijelentette: 35 évesen már nem lesz ott a jövő decemberi franciaországi Európa-bajnokságon, illetve nem vállalja a szereplést a következő, 2019-es világbajnokságon.

- Úgy jöttem ide, hogy mindenképpen szeretnék a négy közé kerülni, és a lehetőség adott volt – nyilatkozta Görbicz. A válogatott teljesítményéről elmondta, mentálisan és fizikálisan is jobbak, fejlődtek a tavalyi Európa-bajnoksághoz képest. Értik Kim Rasmussen szövetségi kapitány taktikáját, de abban előre kell lépniük, hogy azt ne csak egy-két mérkőzésen tudják megvalósítani. Nagyon elszánt volt a csapat, de talán még jobban kell összpontosítanunk. - Ma is nagyon szerettünk volna nyerni, de folyton csak mentünk az eredmény után.

Görbicz Anita négyszer állhatott dobogón világversenyen: a 2003-as világbajnokságon ezüstérmes, 2005-ben bronzérmes volt, az Európa-bajnokságon 2004-ben és 2012-ben is harmadik helyezést ünnepelhetett. A magyar szövetség statisztikája szerint eddig 232 alkalommal szerepelt a válogatottban és 1111 gólt szerzett.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.