"A vagyonnyilatkozata az irányadó"

Nem cáfolják Orbán családtagjainak titkos svájci bankszámláját.
 
 

"A vagyonnyilatkozata az irányadó"

Nem cáfolják Orbán családtagjainak titkos svájci bankszámláját.
 
 
 
 
 

"A vagyonnyilatkozata az irányadó"

Nem cáfolják Orbán családtagjainak titkos svájci bankszámláját.

Szabó Tímea tett fel írásbeli kérdéseket Orbán titokzatos svájci útjaival kapcsolatban, és rákérdezett a titkos svájci bankszámlákra, offshore cégekben lévő saját vagy családtagjai tulajdonára is. A Miniszterelnöki Kabinetiroda valami miatt nem cáfol – eddig Orbán bankszámláját tagadták.

Orbán Viktor titokzatos svájci utazásairól tett fel írásbeli kérdéseket a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea. Három svájci út is említetlen maradt a kormánykommunikációban. Később Havasi Bertalan megpróbálta tisztázni az utak célját: 2014 októberében a NOB vezetésével tárgyalt, de egyik fél sem adott ki közleményt erről. 2015 júniusában a kazah miniszterelnökkel egyeztetett Orbán, bár az előzetes program egy brüsszeli útról szólt, svájci nem volt betervezve. 2017 februárjában pedig megint a NOB-elnökkel beszélt a pályázat visszavonásáról.

Szabó azt szerette volna tudni, miért nem számolt be sem a miniszterelnök sajtóhivatala, sem a NOB a tárgyalásokról, miért Svájcban találkozott a kazah elnökkel Orbán, van-e neki vagy Orbán családtagjainak svájci bankszámlája, avagy tulajdonrésze offshore vállalkozásban, amely Svájcban vezeti a bankszámláját.

Most megérkezett a válasz ezekre a kérdésekre. Dömötör Csaba semmit nem konkretizált a HVG.hu híre szerint:

"A miniszterelnök hivatalos útjairól a sajtóérdeklődésre számot tartó adatokat rendszerint nyilvánosságra hozzuk, így azok mindenki számára megismerhetőek. A miniszterelnök vagyoni helyzetével kapcsolatban vagyonnyilatkozata az irányadó, amely évtizedek óta nyilvános, abban minden információt megtalál."

Dömötör tehát nem jelenti ki kategorikusan, hogy Orbánnak vagy családtagjának nincs svájci bankszámlája vagy svájci bankszámlát használó offshore cégben részesedése. Korábban, 2015-ben azt tagadta egyértelműen Orbán Szijjártó Péteren keresztül, hogy a miniszterelnöknek lenne svájci bankszámlája.


 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.