Belgrád-Budapest...

Mészáros Lőrinc nagy hirtelen újabb vasúti céget alapított.
 
 

Belgrád-Budapest...

Mészáros Lőrinc nagy hirtelen újabb vasúti céget alapított.
 
 
 
 
 

Belgrád-Budapest...

Mészáros Lőrinc nagy hirtelen újabb vasúti céget alapított.

Vasútépítés a fő profilja a legújabb Mészáros-cégnek, az RM International Zrt.-nek – írja a 24.hu. A felcsúti multimilliárdos helikopter-bérletesnek már van egy vasúti cége, az R-Kord Kft. Ez 17 milliárd forint forgalmat csinált tavaly, csaknem megtriplázva az előző évi árbevételét – emlékeztet a lap.

Mészáros állami megrendelésekben nem szenved hiányt, részese például az utóbbi idők egyik legnagyobb, 72,4 milliárd forintra drágult dél-balatoni vasút-rekonstrukciójának. A nagy projekt még az Európai Bizottság ellenőreit is felcsigázta, miután durván egyharmaddal drágult az előzetesen becsülthöz képest.

A miniszterelnök gyerekkori barátja valahogy megint jókor van jó helyen: a következő öt évben 4000 milliárd forintot szán a kormány közúti és vasúti fejlesztésekre, plusz ott van még a zömmel kínai kölcsönnel tervezet, legutóbb 750 milliárd forint költségűre becsült Budapest-Belgrád vasútvonal építése is.

Az új társaság a neve alapján akár ilyen nemzetközi projekteket is megcélozhat. A cég igazgatóságának tagja a 168 ÓO híre szerint Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, Mészáros Beatrix, Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. korábbi ügyvezetője (a kisebbik Mészáros-lány, Ágnes férje), valamint az R-Kordot vezető Csűrös Sándor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.