Újra lecsapott az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék ellehetetleníti az ellenzéki kampányt?
 
 

Újra lecsapott az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék ellehetetleníti az ellenzéki kampányt?
 
 
 
 
 

Újra lecsapott az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék ellehetetleníti az ellenzéki kampányt?

Újabb ellenzéki pártokat büntet az ÁSZ - írtuk, felsorolva, mely politikai formációkat érinti a szerdai újabb, valójában nem csak a pártokat, de a demokráciát (vagy annak erős légszomjjal szenvedő maradványát) érő "pörölycsapás." És ma itt az újabb áldozat: Politikai banditizmus az ÁSZ-botrány, milliókra büntették a Liberálisokat is - írja közleményében a Magyar Liberális Párt.

Az Állami Számvevőszék több mint tízmillió forintos büntetést szabott ki jogtalanul a Liberálisokra, hogy így lehetetlenítse el a párt működését a választások előtt. Egyértelmű és nyilvánvaló, hogy a szervezet a Fidesz megrendelésére járt el, amikor több ellenzéki párthoz hasonlóan a Magyar Liberális Pártnál is tiltott pártfinanszírozást állapított meg.

A Fidesz politikai fegyverként használja az ÁSZ-t, és ezzel megalázta a magyar demokráciát. Az Orbán-kormány a putyini és erdogani utat követve, adminisztratív eszközökkel akarja felszámolni a magyar ellenzéket, és ehhez a számvevőszéket, az adóhatóságot, a választási bizottságot és a bíróságokat is felhasználják.

A Magyar Liberális Párt szerint nem az ellenzéki pártok követtek el törvénysértést, hanem az Állami Számvevőszék, amikor álindokokra hivatkozva fosztogatásba kezdett a választási év előtt. A büntetések miatt veszélybe került az ellenzék választási részvétele. A Liberálisok évek óta ugyanazt a gazdálkodási gyakorlatot követik, az ÁSZ a legutóbbi ellenőrzés során semmi kivetnivalót nem talált a könyvelésünkben. A Liberálisok minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, a közpénzekkel átláthatóan és ellenőrizhetően gazdálkodtak.

A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy Domokos László korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese és gazdasági kabinetvezetője volt, párttagságáról pedig csak azért mondott le, hogy 2010-től az Állami Számvevőszék vezetője lehessen. Domokos szemmel láthatóan alkalmatlan a szervezet vezetésére, a közérdek helyett Orbán Viktor és a Fidesz céljait képviseli. A büntetés nem mást, mint az illiberális állam demokrácia elleni támadása, az ellenzék felszámolására tett aljas kísérlet, amely ellen minden törvényes eszközzel tiltakozni fogunk - zárul a dokumentum a Népszava információi szerint.

(Update: A Magyar Liberális Párt közölte: Guy Verhofstadthoz, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjéhez fordulnak.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.