A Fideszt és a KDNP-t nem ellenőrzik...

Újabb négy ellenzéki pártot büntetett meg az Állami Számvevőszék.
 
 

A Fideszt és a KDNP-t nem ellenőrzik...

Újabb négy ellenzéki pártot büntetett meg az Állami Számvevőszék.
 
 
 
 
 

A Fideszt és a KDNP-t nem ellenőrzik...

Újabb négy ellenzéki pártot büntetett meg az Állami Számvevőszék.

A Jobbik gigabüntetése után most az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, és a DK is milliós bírságot kapott az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) - írja a Mérce. Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amelynek egyik feladata pártok átvilágítása, jelenleg az egykori fideszes képviselő, Domokos László irányítja.

A Párbeszédnél a központi iroda bérlését kifogásolták, szerintük tiltott állami támogatást vett igénybe a párt. Az esetben az a furcsa, hogy ez ugyanaz a 2014-ben keletkezett irodabérlet, amelyet az az évi jelentésében már vizsgált az ÁSZ, de akkor nem talált benne kivetnivalót.

Szigetvári Viktor, az Együtt egyik vezetője azt mondta, náluk is hasonló a helyzet, egy olyan, 2014 óta bérelt iroda szerződését kifogásolták, amelyet már ellenőrzött és rendben talált egyszer az ÁSZ, ráadásul részben az Országgyűlés Hivatala intézi a bérlést.

Sebián-Petroszki László, a DK pártigazgatója azt mondta, náluk az adott időszakban 25 vidéki és 2 központi irodát vizsgálhatott az ÁSZ, de a jelentéstervezetből nem derül ki, melyik irodákat és milyen alapon tartotta illegális támogatásnak a szervezet.

Az LMP-t is irodabérlés miatt büntették meg, de mivel még nem kapták kézhez a jelentéstervezetet, ezért nem kívántak nyilatkozni.

A Párbeszédet az Együttel és a Momával közös, 2016-os plakátkampányuk miatt is megbüntették, mivel az ÁSZ szerint a piaci ár alatt dolgoztattak.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője a Nyugat.hu információi szerint azt mondta, szerinte ez egy politikai megrendelésre készült jelentéstervezet, amelynek lényege, hogy a Jobbik illegális finanszírozási ügyével összekössék a többi ellenzéki pártot.

A Fideszt is megkérdezték, ők kaptak-e bírságot irodabérlésért vagy másért, de a párt nem reagált.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.