Nem történt tragédia

A hazai csapat nyert a kosárlabda NB I/B. első és második csapata között vívott oroszlányi rangadón.
 
 

Nem történt tragédia

A hazai csapat nyert a kosárlabda NB I/B. első és második csapata között vívott oroszlányi rangadón.
 
 
 
 
 

Nem történt tragédia

A hazai csapat nyert a kosárlabda NB I/B. első és második csapata között vívott oroszlányi rangadón.

A másodosztályú bajnokság egyik legjobban várt összecsapásán remek hangulat közepette indult útjára a labda: nem csak az éllovas hazaiakat bíztatták az övéik, az idegenbeli bravúrra készült vendégeket is félszáz szimpatizánsa kísérte el a Vértes északnyugati lábához. A veszprémiek szerencsére nem megilletődötten rajtoltak, az általában nyerő párosként funkcionáló Cook és Körtélyesi jóvoltából minimális előnyhöz jutottak, 6:8. A közönségszórakoztató játékrészben egymás nyakán lihegtek a felek, a blokk második helyezettje próbálta diktálni a tempót, azonban a támadó lepattanókat szedő és a hátsó alakzatán "szigorító" ellenfélnek mindenre volt válasza. Előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, 16:12. Az egyetemisták a találkozó ezen részétől az eredmény után futottak.

Madár a következő negyedben ott folytatta, ahol az előzőben abbahagyta, ezért nem volt mindegy, hogy a másik oldalon Kovács miként tartja vele a lépést, 23:19. A bakonyiak igyekeztek pontosítani az előadásukon, de ez nehezen ment úgy, hogy nem találták a saját játékuk ritmusát. Többször ajtó-ablak helyzeteket rontottak el, ilyenformán a sikerhez nem tudták megteremteni maguk számára az esélyt. Pedig lehetett volna fogást találni a nagy ellenlábason, mert a Vavra-tanítványok sem voltak csúcsformában, 26:23. Ha úgy tetszik: ők sem csináltak semmi különöst, „csak” egységesebbnek tűntek. A csata színvonala közben visszaesett, s ha mindez nem lett volna elég: a vendégek produkciója hirtelen megbicsaklott, 32:23. A fiúk ekkortájt nem igazán értették meg egymást a pályán, ziccereket hagytak ki, ráadásul az önbizalmuknak az sem tett jót, hogy az irányítást kézben tartott OSE-spílerek jó néhányszor „lesapkázták” őket, 41:32. Persze azért a Mérész-tanítványokat is kemény fából faragták, minden erejüket összeszedve a vetélytárs után eredtek, hogy aztán Körtélyesi triplája zárja le az első félidőt, 41:35.

A fordulást követően egy másik vendéggárdát láthatott a nagyérdemű. Hegedűsék jól kommunikáltak a küzdőtéren, az addiginál harcosabban, s elszántabban viaskodtak, 43:40. Mikor már csak egy pont volt az együtteseket elválasztó különbség, a Komárom-Esztergom megyei drukkerek is csak nagy szemekkel bámulták az eredményjelző-táblát. Ám nem kellett túlzottan idegeskedniük, mivel a HOYA-mezesek képtelenek voltak átlépni az árnyékukat, magyarán átvenni a vezetést. A helyi kedvencek megint rossz dobásokra kényszerítették őket, egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolva nyolc-tíz pontos differenciát dolgoztak ki maguknak, 53:44. Ahogy az lenni szokott, a felzárkózások temérdek energiát vettek ki Helmecziékból, akik nem mindig voltak képesek lábra kapni, a kezük is gyakran remegett meg, 57:48.

Hétpontos oroszlányi előnyről indult a záró felvonás, amit a határozottabb – és újabb lendületet vett – listavezető gyorsan megduplázott, kihasználva a veszprémiek sokadik rövidzárlatát, 66:52. Miközben az OSE-szurkolók pluszenergiát adtak nekik, a vendégseregből hiányzott az állhatatosság, míg a támadásaikból a dinamika, azon felül mintha az erejükkel is kezdtek volna elkészülni, 70:56. Mikor mind jobban elúszni látszott a hajó, a bakonyiak kockázatot vállalva, feljebb tolták a védelmüket, de így sem bírtak az „oroszlánok” kulcsembereivel, 72:64. Öt perccel a vége előtt ismét tizenkét ponttal ment a csapatként jobban iparkodó, magabiztosabb és könnyű „gólokat” szerző rivális. Joggal énekelték a rajongóik, hogy „Játszik a csapat”. A 79:68-ról induló hajrában azért odateték magukat Cookék. Becsülettel faragtak a hátrányukon, igaz, nem volt meg bennük az az átütőerő, ami a fordítás közelébe emelte volna őket. A vendégek végül alulmaradtak a derbin, de a látottak alapján nincs miért szégyenkezniük.

Mérész Csaba értékelése a klub honlapjának tudósítása szerint: - Vállalható vereséget szenvedtünk el, egy nálunk most egységesebb műhellyel szemben. Az OSE-nak meg kellett dolgozni a sikerért. Küzdöttünk, hajtottunk, de a hazaiak ezúttal ennyivel jobbak voltak nálunk. Sajnos az utolsó negyedre fejben is elfáradtunk.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: OSE Lions–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 81:74 (21:16, 20:19, 18:17, 22:22). Oroszlány, 1000 néző. Vezette: Tőzsér, Vida, Surányi. OSE Lions: Madár 17/9, Illés 16/3, Kovács G., 15/3, Spagnolo 8, Zsíros 6. Csere: Kiss K. 7/3, Bödör 6, Sömenek 2, Burai 4, Balla, Kiss Á., Bogatin. Vezetőedző: Vavra András. Veszprém: Cook 18/3, Pável 7, Kovács S. 22/3, Hegedűs 7/3, Körtélyesi 16/6. Csere: Helmeczi 2, Lógár 2, Schéda, Simon M., Balázs, Schmitz, Bagó. Vezetőedző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.