Utoljára osztottak ételt a Blahán?

"Otthon a rántott hús, itt a közösség van."
 
 

Utoljára osztottak ételt a Blahán?

"Otthon a rántott hús, itt a közösség van."
 
 
 
 
 

Utoljára osztottak ételt a Blahán?

"Otthon a rántott hús, itt a közösség van."

A magyar családok többségénél a halat passzírozzák és nyitják a 20 százalékos tejfölt a töltött káposztához, amikor a Blahán nagykabátban, sálban és sapkában egyensúlyoznak a műanyag tálba mert meleg étellel a sörpadhoz. A krisna tudatú hívők által létrehozott Ételt az életért Alapítvány több mint egy évtizede szervez karácsonykor ételosztást a Blahán. Az első akciók még a Rókus kórház mellett voltak, aztán átkerült a térre, a Corvin áruház szomszédságába. Itt nagyobb a hely a több tonna élelmiszer és az emberek mozgatására.

Az évek alatt annyira tökéletesre fejlesztették az ételosztás gyakorlatát, hogy a többi felekezet is tőlük kér tanácsot, hogyan lehet ennyire zökkenőmentesen lebonyolítani az osztást.

Ma már sorszámot osztanak, hogy ne hajnalban kezdjenek sorba állni a rászorulók. Pontban 8:30-kor kezdik kiosztani a piros karszalagokat, aztán mindenki szétszéled, és 11-re visszajön, mert akkor osztják az ételt, amihez zacskónyi szeretetcsomag is jár. Idén a tartós élelmiszerek mellé – cukor, liszt, rizs, tészta, olaj – banán, alma és aszalt gyümölcs is került bele. Azért, hogy ne legyen fennakadás, sárga kordonokkal terelgetik az embereket.

- Nem szép, és rossz érzetet kelt, de így gyorsabban megy a sor – magyarázzák a szervezők.

Idén a 10 fokos decemberi tavaszban 1600 embernek jutott meleg étel december 24-én, de a krisnások 25-én és 26-án is osztanak, akkor, amikor a többi szervezet már nem. Azt mondják, az igazi tömeg ezen a két napon van.

A szervezők szerint valószínűleg ez az utolsó karácsonyi ételosztás a Blahán, mert bár az engedélyük megvan, már jelezték nekik, hogy jövőre nem rendezhetik meg a szokásos helyszínen, más helyet kell találniuk. A 24.hu-nak azt mondták, már ötletelnek, egyelőre azonban nem tudják, hol, de az biztos, hogy jövő karácsonykor is jóllakatják a nélkülözőket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.