Háborúra készülünk?

Minden iskolában kötelező lesz a HIT!
 
 

Háborúra készülünk?

Minden iskolában kötelező lesz a HIT!
 
 
 
 
 

Háborúra készülünk?

Minden iskolában kötelező lesz a HIT!

Az óév utolsó munkanapján, a karácsonyi szünetben érkezett levél az iskolavezetőkhöz, mely szerint jövőre minden intézményben kötelezően bevezetik a HIT-et. A hírt pénteken este L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője osztotta meg a Népszava információja szerint a Facebookon.

„Ma kaptunk egy hivatalos emailt a HIT kötelező bevezetéséről, iskolatípustól és fenntartótól függetlenül. Azt jelenti a rövidítés, hogy Honvédelmi Intézkedési Terv. 2018.június 30-ig kell elkészíteni, beküldeni, és naprakészen tartani.

Új fogalmak vannak benne, amelyek a közneveléshez eddig nem kötődtek, pl. meghagyási jegyzék, védelmi igazgatás, megyei, fővárosi védelmi bizottság (MVB), helyi védelmi bizottság (HVB), gyorsított képzések elrendelése a köznevelésben, Szervezeti Irányító Csoport (SZICS), menekítés, dokumentummentés, jelentési kötelezettség, beérkezési normaidő, KMR (Különleges Működési Rend)... stb.

Megtudtam, hogy én, mint iskolavezető vagyok felelős az intézményre háruló honvédelmi és a válságkezelés katonai vonatkozású feladatainak a megszervezéséért és végrehajtásáért.

Akkora dokumentum, hogy a végére sem értem...

Elképesztő...

Tényleg ez a legfontosabb feladat most a köznevelésben?! Vagy lemaradtam valamiről, és világháború lesz? Így kívánjunk boldog új évet 2018-ra? Milyen évünk lesz?

Ma mindenki megkapta, gondolom, hogy így készüljön közoktatási intézményvezetőként, 2018-ra.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.