Sorra bukják a pereket Czeglédy Csaba vádlói

Az elmúlt napokban újabb sajtó-helyreigazítási perben mondták ki, hogy hazugságokat terjesztettek a szocialista politikusról.
 
 

Sorra bukják a pereket Czeglédy Csaba vádlói

Az elmúlt napokban újabb sajtó-helyreigazítási perben mondták ki, hogy hazugságokat terjesztettek a szocialista politikusról.
 
 
 
 
 

Sorra bukják a pereket Czeglédy Csaba vádlói

Az elmúlt napokban újabb sajtó-helyreigazítási perben mondták ki, hogy hazugságokat terjesztettek a szocialista politikusról.

Soros Györgyöt leszámítva ma talán csak Czeglédy Csaba ellen folytat elszántabb harcot a fideszes hatalmi és médiagépezet. A harc során minden eszközt bevetve, minden erkölcsi határt átlépve sározzák a szombathelyi szocialista politikus-ügyvédet, aki az elmúlt években jó párszor borsot tudott törni Orbánék orra alá.

A Sztárklikk többször beszámolt róla, hogyan hirdette bűnösnek Czeglédyt a fideszes médiahad anélkül, hogy az ellene folyó eljárásban bármilyen bírósági ítélet született volna. Czeglédy és társai ellen tavaly nyár eleje óta folyik eljárás költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt az úgynevezett diákszövetkezet-ügyben.

A TV2, az Origó, vagy a szegedma.hu után az elmúlt napokban újabb Fidesz-közeli orgánumról mondta ki a bíróság, hogy hazugságokat terjesztett a szombathelyi létére Szegeden fogva tartott MSZP-s önkormányzati képviselőről. A birtokunkba jutott első fokú ítélet szerint a PestiSrácok.hu tavaly október 20-án valótlanul állította, hogy Czeglédy zugügyvéd, de ami lényegesebb: azt is, hogy ellopta a diákmunkások pénzét, illetve, hogy a lopott pénzekből az MSZP és a DK kampányát akarta finanszírozni.

A Czeglédy Csaba elleni koncepciós eljárás kitervelői és végrehajtói egyre gyakrabban a látszatra se adva igyekeznek muníciót biztosítani a Fideszt kiszolgáló sajtónak. Erre a legjobb példa az elvileg a hoppon maradt diákokat képviselő érdekvédő-ügyvéd esete, aki egyértelműen felrúgta az ügyvédi titoktartásra vonatkozó előírást szeptemberben, amikor egy Czeglédy által kizárólag neki címzett, bizalmas levelet kiszivárogtatott az Origónak.

Az említett jogász, Fiák István ellen emiatt panaszt is benyújtott Czeglédy Csaba az ügyvédi kamaránál, bízva abban, hogy annak fegyelmi tanácsa a fentiek tükrében megvizsgálja és megállapítja, hogy Fiák az alapvető ügyvédi etikett szabályait sem tartotta be, ráadásul az állítólagos ügyfelei érdekeivel szemben teszi a dolgát, mivel a korábbi kártalanítási konstrukciót elutasította.

A poén az egészben, hogy Czeglédy egyik ügyvédje ellen is folyt egy etikai eljárás a kamaránál, méghozzá annak az állítólagos károsultnak a bejelentésére, akit egy nyilvános tévészereplése után Czeglédy ügyvédje megkeresett a Facebookon a kártalanítás ügyében és kért tőle egy mezei bankszámlaszámot is, ahova el lehet utalni neki a ki nem fizetett munkabérét.

Erre ez a bizonyos károsult, Kéri Ámon panaszt tett az ügyvédi kamaránál, mondván, hogy meg akarták zsarolni őt.

Mivel olyat még senki nem látott, hogy valakit úgy akartak megzsarolni, hogy megkérdezték, hova utalhatnak neki pénzt, a kamara a minap természetesen ki is mondta, hogy Czeglédy ügyvédje a világon semmilyen etikai vétséget nem követett el.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.