"Ha más nem, akkor mi fogunk változtatni!"

Diákok ezrei készülnek tüntetni iskola helyett a Kossuth téren.
 
 

"Ha más nem, akkor mi fogunk változtatni!"

Diákok ezrei készülnek tüntetni iskola helyett a Kossuth téren.
 
 
 
 
 

"Ha más nem, akkor mi fogunk változtatni!"

Diákok ezrei készülnek tüntetni iskola helyett a Kossuth téren.

Már több mint 6500-an jelezték részvételüket a 444.hu információja szerint a január 19-re meghirdetett "Ne menj suliba!" címen meghirdetett diáktüntetésre és további 25 ezren jelezték érdeklődésüket a megmozdulás iránt. A három diák - Gyetvai Viktor, Kocsis Géza és Bognár András - által szervezett rendezvények az oktatási rendszer minősége és rendszere ellen tüntetnek majd a fiatalok, kifogásolva a tanítás módszertanát és a túlzott, egyben felesleges terhelést, a 8-9 tanórás napokat.

"A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni és nem lesz szabad az elménk" - írják.

A tüntetők szerint nonszensz, hogy olyan részletességgel tanulják a 19. századi történelmet, "mintha tegnap lett volna" és általában igaz, hogy túl sok felesleges lexiális elvárás van az iskolában készségfejlesztés helyett.

"Nézzünk körbe és meglátjuk, hogy tanulni a múlt világáról és a modern világról összefüggően, tartalmasan, jókedvűen és érdekesen igenis lehet. Csak bele kell nézni például a finn oktatási rendszerbe: nincs osztályzás az első években, ezáltal nem alakul ki stressz a gyerekekben; nem alakul ki kiközösítés, mert nem csak oktatnak, hanem közösségeket alakítanak; rövid a napi tanítási idő, ezáltal nem fáradnak el a diákok és jobban tudnak koncentrálni" - hoznak példát a szervezők, akik a poszt végén összefoglalták az index.hu híre szerint a rendezvény céljait:

• Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.

• Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.

• Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.

• Szinte csak diákok részvételével demonstrálni, hogy nekünk, DIÁKOKNAK vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.

• MEGMUTATNI, HOGY, HA MÁS NEM, AKKOR MI FOGUNK VÁLTOZTATNI A RÉGI, ELAVULT OKTATÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGAIN, MELYEK BENNÜNKET ÉRINTENEK.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.