A kézisek ikszeltek a svédekkel

A magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 29:29-es döntetlent játszott Svédországgal.
 
 

A kézisek ikszeltek a svédekkel

A magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 29:29-es döntetlent játszott Svédországgal.
 
 
 
 
 

A kézisek ikszeltek a svédekkel

A magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 29:29-es döntetlent játszott Svédországgal.

A jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében a magyar válogatott Svédországgal csapott össze Jönköpingben.

Bodó Richárd góljával kezdődött a találkozó, majd két Palicka-védés után fordítottak a svédek. A játékrész végéig egyik csapat sem tudott egygólosnál nagyobb előnyre szert tenni, és bár szinte mindig a hazaiak szerezték meg a vezetést, a magyar válogatott rendre egyenlített. A mieinknél kis túlzással minden mezőnyjátékos betalált az első félidőben, aki pályán volt támadásban, valamint Mikler Roland is „betett a közösbe" jó néhány védést. A szünetben eggyel mentek a svédek, miután Bartók Donát a dudaszó pillanatában kozmetikázta az eredményt, 16:15.

A fordulás után három perccel máris egyenlített a magyar együttes, Bánhidi Bence duplázott. Válogatottunk védekezése is feljavult, aminek meg is lett az eredménye: a 37. percben Balogh Zsolt átlövése után már két góllal vezetett a Vranjes-csapat. Sőt! Öt perccel később már három lett közte, Mikler védése után Vilovszki Uros volt eredményes a kontrából. A félidő derekán azonban megtorpant a magyar válogatott, vagy ha úgy tetszik, feljavult a svédek játéka. Ennek következményeként az 54. percre kiegyenlítettek a hazaiak, Gottfridsson zúdított a hálóba, miután Dzsamali átlövése a kapufán csattant a túloldalon. A hajrá öt perce nagy izgalmakat hozott, valamint hat gólt egyenlő elosztásban. Az utolsó fél percben a svédek vezettek, de Vranjes időkérése után Hornyák Péter egyenlített, és a balatonfüredi szélső találatával ki is alakult a 29:29-es végeredmény.

Ljubomir Vranjes értékelése a mérkőzés után az NSO tudósítása szerint: – Elégedett vagyok, és nem is elsősorban az eredményre, inkább csapatom összjátékára, fegyelmére gondolok. Jó érzéssel tölt el, amit láttam, hiszen először dirigáltam szövetségi kapitányként a magyarokat, akik hatvan percig nagy iramban, feszesen, motiváltan játszottak. Mindenki pályára léphetett és bizonyíthatott, ezért sok tanulsággal is szolgált a találkozó. Láttam, mi van rendben, és mi nincs. Volt esélyünk a győzelemre, de elkövettünk egy-két hibát, pedig a svédek semmivel sem leptek meg. A kisebb hibák persze a felkészülés jelenlegi szakaszában szinte törvényszerűek. Hétfőn Partillében újabb variációkat próbálunk ki.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Eb-felkészülési mérkőzés. Svédország - Magyarország 29:29 (16:15). Jönköping, 7000 néző. V: Eliasson, Palsson (izlandiak). Magyarország: Mikler – Országh 1 (1), Ancsin G. 2, Lékai 2, Bánhidi 2, Bodó 4, Juhász Á. 2. Csere: Borbély (kapus), Schuch, Ligetvári, Dzsamali 2, Szöllősi Sz., Bartók D. 3, Császár 2, Fekete D. 1, Hornyák 1, Balogh ZS. 5, Vilovszki 2. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.

Az eredmény alakulása. 7. p.: 2:2. 13. p.: 5:5. 16. p.: 7:5. 22. p.: 10:10. 24. p.: 12:10. 28. p.: 15:13. 34. p.: 17:18. 38. p.: 19:22. 46. p.: 22:25. 56. p.: 27:26.

A magyar válogatott hétfőn is összecsap Svédországgal, majd szombaton megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon Dánia ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.