Rossz főpróba, jó előadás?

Utolsó felkészülési meccsén két góllal kikapott a férfi kézilabda válogatott.
 
 

Rossz főpróba, jó előadás?

Utolsó felkészülési meccsén két góllal kikapott a férfi kézilabda válogatott.
 
 
 
 
 

Rossz főpróba, jó előadás?

Utolsó felkészülési meccsén két góllal kikapott a férfi kézilabda válogatott.

A szombati 29:29-es döntetlen után a hétfői találkozón Borbély Ádám kapott lehetőséget kezdőként a magyar kapuban, de néhány percnek el kellett telnie, míg a Wisla Plock kapusa felvette a mérkőzés ritmusát. Más kérdés, hogy amikor Borbély első védését bemutatta az 5. percben, már 4:2 állt az eredményjelzőn. Sőt, a magyar válogatott a következő hat percben gólképtelen maradt – négy támadást is elhibázott a csapat, így amikor Ljubomir Vranjes időt kért a 11. percben, már 7:2 volt az eredmény. A gyors lelkifröccs megtette a hatását és a mieink Bartók és Lékai góljaival megkezdték a felzárkózást. Olyannyira, hogy a 22. perc elejére sikerült eltüntetni az ötgólos hátrány: 12:12. Hiába azonban a biztató játék, a szünetre ismét néggyel elmentek a svédek, 18:14-es állás mellett fordultak a csapatok.

A második félidőre a magyar kapuban maradt Borbély, a svédeknél érkezett viszont Andreas Palicka, aki mint később kiderült, nagy érdemeket szerzett a svéd sikerben. A szünet után ugyan még a magyar válogatott szerezte a gólokat: Bánhidi Bence öt perc alatt három hetest harcolt ki, mindet Juhász Ádám váltotta gólra a Löwen kapusával szemben, de Palicka a későbbiekben valósággal megbabonázta a tatabányaiak irányítóját, akivel a mérkőzés tapasztalatai alapján balszélsőként számol majd az Eb-n Vranjes. Juhász többször is próbálkozhatott a szélről a második félidőben, de Palicka eszén már csak egyszer tudott túljárni. A mieink egy-két góllal követték a svédeket, nem tudtak közelebb kerülni, ráadásul hosszas gólcsend szállta meg a Partille-i Aréna parkettjét, ezért a félidő felénél Vranjes ismét időt kért. Megint jól nyúlt a csapathoz a svéd mester, közel négy percig egyik brigád sem tudott gólt szerezni, aztán a mieink kettőt is, ezzel 23:23-nál ismét sikerült egyenlíteni. Kár, hogy ismét elfogyott a szufla, avagy feltámadtak a svédek és az utolsó 10 percre fordulva ismét kettő, majd háromgólos előnyben legyenek. A hajrában pedig a korábban kétszer is bemutatott feltámadás már nem jött össze, a hazaiak két gólt megőriztek előnyükből és győzni tudtak.

A mieink a szombati 29:29-es döntetlen után ma is eljutottak 29 gólig, fájdalom, a svédek kettővel tovább jutottak.A szakmai stábnak az NSO tudósítása szerint öt napja van a szombati dánok elleni első Eb-meccsig, hogy a finomhangolást elvégezze és a jelenleg 18 fős keretet 16-ra szűkítse.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés: Svédország - Magyarország 31:29 (18:14). Partille, 3019 néző. V.: Eliasson, Pálsson (izladiak). Magyarország: Borbély – Hornyák 2, Vilovszki, Schuch, Ligetvári 1, Császár, Juhász Á. 5 (3). Csere: Balogh Zs. 2, Bartók D. 6, Bodó 5, Bánhidi, Lékai 5 (1), Dzsamali 2, Ancsin G. 1, Szöllősi Sz. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4:1. 10. p.: 7:2. 14. p.: 8:5. 19. p.: 11:8. 22. p.: 12:12. 27. p.: 17:13. 35. p.: 18:17. 40. p.: 22:21. 45. p.: 23:23. 51. p.: 27:24. 53. p.: 27:26. 56. p.: 29:26.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.