Nem volt pardon!

A férfi kosárlabda NB I/B. idegenbeli mérkőzését is biztosan nyerte a veszprémi gárda.
 
 

Nem volt pardon!

A férfi kosárlabda NB I/B. idegenbeli mérkőzését is biztosan nyerte a veszprémi gárda.
 
 
 
 
 

Nem volt pardon!

A férfi kosárlabda NB I/B. idegenbeli mérkőzését is biztosan nyerte a veszprémi gárda.

A bajnoki elején felváltva vezettek az együttesek, 2:4, 7:4, 7:8. A hazaiak próbáltak kellemetlenkedni, aztán az addig helyzeteket kihagyó bakonyiak megrázták magukat és repesztettek egy nulla–tízes rohamot, 7:14. A második helyezettnél főként Kovács Soma volt elemében, a nyitó negyedben elsősorban neki volt köszönhető, hogy dominált az alakulata, 13:23. A folytatásban közönségszórakoztató gólpárbajba bonyolódtak a felek. Futószalagon követték egymást a triplák, ezért a különbség egy darabig nem módosult, 24:33. Az egyetemistákat nem tévesztette meg a sereghajtó tabellán elfoglalt pozíciója, nem engedték kibontakozni őket. Közben Körtélyesiék pompásan céloztak – kiváltképp a hárompontos-vonalon túlról –, jó néhány rossz passzra kényszerítették a vetélytársat, 27:48.

A nagyszünet után az első félidőben állva hagyott fővárosiak kaptak előbb lábra. A veszprémiek három percig gólképtelen maradtak (39:53), mintha két sebességi fokozattal visszakapcsoltak volna. Ennek ellenére a védekezésükkel így sem volt különösebb gond. Helmecziék persze ügyeltek arra, hogy az – összesen huszonegy labdát eladó – ellenfelet ne engedjék magukra. Egy újabb 3:12-es etappal kézben tartották az irányítást, 48:67. Mivel a záró felvonás huszonegy pontos HOYA-előnyről indult, sok kérdés nem maradt a mérkőzés végeredményét illetően. Nebojsa Pavlovicék nem csak a lepattanó-csatában kerekedtek felül, hanem a dobóformájukon is nagyot javítottak, 57:82. A fegyelmezetten, de mégis felszabadultan kosárlabdázó vendégek végül sikeres támadást intéztek a százpontos határ eléréséhez, (69:101), így megengedhették, hogy a hajrá a „honvédeké” legyen.

Mérész Csaba értékelése a mérkőzés után a klub honlapja szerint: - Védekezésben és támadásban is jól szuperáltunk, örülök, hogy a csapatom tagjai élvezték a mai játékot.

Jegyzőkönyv. Bp. Honvéd – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 78:101 (13:23, 21:30, 20:22, 24:26). Budapest, 100 néző. V.: Vida, dr. Szakáll, Sentényi. Honvéd: Steier, Mucza 13/3, Pintér 18/15, Hargitai 2, Bea G. 7. Csere: Szalay 4, Máté 15/3, Stefán 10, Vincze 4, Kováts 5, Tichov, Bea B. Edző: Puskás Artúr. Veszprém: Pável 5/3, Kovács 27/12, Hegedűs 10, Pavlovic 17/3, Körtélyesi 20/9. Csere: Lógár 6, Helmeczi 9/3, Schéda 7/3, Balázs, Simon M., Schmitz. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.