Kevés a pénz?

Ötödikek lennének a németek az olimpián.
 
 

Kevés a pénz?

Ötödikek lennének a németek az olimpián.
 
 
 
 
 

Kevés a pénz?

Ötödikek lennének a németek az olimpián.

A Német Olimpiai Szövetség elnöke elégedett lenne, ha sportolóinak eredményeivel az ötödik helyre kerülnének a londoni nyári játékokon az éremtáblázatban. Thomas Bach szerint minden korábbinál keményebb lesz a versengés, amelyben a németeknek kevesebb pénz áll rendelkezésre a felkészülésre, mint a nagy vetélytársaknak.

A jogász Bach, egykori tőrvívó olimpiai és világbajnok, 2006 óta áll a szövetség (a német olimpiai bizottság) élén, egyúttal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik alelnöke is.

A német sajtónak arról beszélt, hogy „még soha nem ruháztak be annyi pénzt, annyi tudományt a sportba”, mint napjainkban, ezért az olimpiai játékokon a küzdelem minden korábbinál keményebb lesz. Már azt kiemelkedő eredménynek tartaná, ha a németek meg tudnák őrizni Pekingben elért ötödik helyüket az éremtáblázatban. Nézete szerint Kínával, az Egyesült Államokkal, Oroszországgal nem tudják felvenni a versenyt. Nagybritannia, a házigazda előnyeivel, esélyes a negyedik helyre – míg az ötödikre többen pályáznak, köztük a németek.

Bach beszélt arról, hogy egy sor vetélytárs országban sokkal nagyobb anyagi erőforrásokat fordítanak az olimpiai felkészülésre, mint Németországban s figyelni kell arra is, hogy ne maradjanak le a sporteszközök fejlesztésében, például a hajók vagy a kerékpárok területén. Ugyanakkor meg kell tartani a kiváló edzőket, akiket más országokban sokkal jobban megfizetnek.

A londoni játékok után felülvizsgálják a német versenysportot, felmérik, hogy teljesítették rendeltetésüket az olimpiai edzőtáborok, milyen volt a sportolók anyagi támogatása – ígérte a 168ora.hu szerint a német olimpiai mozgalom vezetője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.