Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén

Ilyen sem volt még: be kellett zárni a kapukat a debreceni csarnokban.
 
 

Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén

Ilyen sem volt még: be kellett zárni a kapukat a debreceni csarnokban.
 
 
 
 
 

Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén

Ilyen sem volt még: be kellett zárni a kapukat a debreceni csarnokban.

Csatát nyert a foci Debrecenben, a hagyományos év végi Rael Team-kupa meccseit zsúfolt lelátók előtt játszották, a döntő napján le kellett zárni a Hódos Imre Sportcsarnok kapuit, ahová nem fért be több néző.

Ez már a XI. Real Team-kupa volt a sorban, s amikor a főszervező, Debreceni Péter életre hívta a viadalt, maga sem gondolhatta, hogy alig egy évtized múltán ilyen színvonalú lesz a torna. Már a csoportmeccsek idején rendre tele volt a Hódos Imre Sportcsarnok, a zárónapon pedig hatalmas volt a tömeg, kora délután le is kellett zárni a bejáratokat, hiszen háromezren szorongtak a lelátókon. Különösen annak tükrében érdekes a hatalmas közönségsiker, hogy az MLSZ többek között érdeklődés hiányában nem rendezi meg a hivatalos terembajnokságot.

Ezen a viadalon ugyanis nem nagypályás csapatok indultak, hanem a kisebb méretű játéktér specialistái. A szolnoki Victor Security együttesében immáron törzstag Dzsudzsák Balázs, de alaposan beerősített a debreceni Super Divatáruház, Torghellével, Bajzáttal és Völgyivel a soraiban.

A tornán a CTS csapatában pályára lépett a fogadási csalás gyanúja miatt felfüggesztett játékjogú Ponczók Csaba is, s villanásai alapján legalábbis leszögezhető: amennyiben bebizonyosodik a vád, akkor a magyar futball megint elvesztett egy tehetséget. Éppen a későbbi győztes Victor Security ellen szerezte a torna legszebb gólját. Mivel hivatalos meccsen nem játszhat, ezért neki egyelőre csak az efféle rendezvények maradnak.

Érdekes, hogy az élvonalbeli klubok vezetői nem tiltják játékosaikat a kispályás tornáktól, ennek is köszönhető, hogy ilyen rangos társaság gyűlt össze Debrecenben. Sőt, 12 millió eurót érő Dzsudzsák Balázs szereplésének sem volt akadálya, a ballábas középpályás, csakúgy, mint korábban a PSV Eindhoven profijaként, ezúttal is játszott. Igaz, a Mindennapi.hu tudósítása szerint a fiúk azért vigyáztak egymásra, s bár akadt néhány parázs összecsapás, nem történt komoly sérülés. Csak azok bosszankodtak, akik a kapuzárás után nem jutottak be a nézőtérre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.