Egyre több ingyenes jégpálya nyílik a Balatonon

Balatonfüreden és a tihanyi Belső-tavon már megnyíltak az első ingyenes jégpályák.
 
 

Egyre több ingyenes jégpálya nyílik a Balatonon

Balatonfüreden és a tihanyi Belső-tavon már megnyíltak az első ingyenes jégpályák.
 
 
 
 
 

Egyre több ingyenes jégpálya nyílik a Balatonon

Balatonfüreden és a tihanyi Belső-tavon már megnyíltak az első ingyenes jégpályák.

A hétvégén újabb helyeken terveznek kijelölni sportolásra alkalmas, ellenőrzött jégfelületeket a Balatonon, ahol a jelöletlen területeken egyébként már napok óta korcsolyáznak saját felelősségükre az emberek.

Erről Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztője számolt be a HVG.hu cikke szerint pénteken. Mint kifejtette, az eddigi bejárások során azt tapasztalta, hogy az elmúlt napokban már sokan merészkedtek a Balaton jegére gyalog, korcsolyával, fakutyával, jégszörffel és jégvitorlással.

Helyenként - például Balatonfűzfőn, Balatonfüreden, vagy a tihanyi Belső-tavon - olyan jó minőségű, sima és átlátszó jég borítja a Balatont, amilyen tízévenként legfeljebb egyszer alakul ki.

Ugyanakkor egyes partszakaszokon továbbra is egyenetlen és a víz alatti források miatt kiszámíthatatlan vastagságú, veszélyes maradt a jég, ezért ajánlatos az önkormányzatok vagy civil szerveztek által ellenőrzött és egyéb szolgáltatásokat is nyújtó pályák lehetőségével élni a téli sportolásra vágyóknak.

Balatonfüreden már megnyílt a pálya az Esterházy-strandon, ahol mentőfelügyeletet, illemhelyet és világítást biztosítanak. A település másik partszakaszán, a móló mellett, a Vitorlás étterem előtti öbölben is megfelelő jégvastagságot mértek.

Tihanyban a Belső-tavon is megnyílt már egy jégpálya, amelynek a felülete rendkívül jó minőségű. Hivatalosan péntektől-vasárnapig naponta 10-17 óra között tart nyitva, és hétközben - a kitett tábla szerint- tiltani fogják a jégen tartózkodást.

Balatonfűzfőn a Föveny strandon a jég kiválóan alkalmas a sportolásra, és bár hivatalosan itt nem lesz kijelölt pálya, az önkormányzat biztosít mentőeszközöket, és büfé, illemhely is üzemel.

Több helyen nincs és nem is lesz hivatalosan kijelölt jégpálya, de a helyi vállalkozók vagy az önkormányzat biztosít különféle szolgáltatásokat. Kitartó hideg esetén a következő hétvégéken Alsóörsön jégkarneválra készülnek.

Révfülöpön szombaton tartják a VI. Rianás - forraltborfőző és süteménysütő versenyt a Halász utcában és a Tóparti Galériában.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.