Járőrök akadályozták meg a betörést

A 82-es útnál akartak betörni egy büfébe, de nem jártak "sikerrel".
 
 

Járőrök akadályozták meg a betörést

A 82-es útnál akartak betörni egy büfébe, de nem jártak "sikerrel".
 
 
 
 
 

Járőrök akadályozták meg a betörést

A 82-es útnál akartak betörni egy büfébe, de nem jártak "sikerrel".

A járőrök Veszprém belterületén igazoltattak három gyanúsan viselkedő, sötét ruházatba öltözött férfit hétfő este. Az intézkedés során adataik ellenőrzését követően átvizsgálták ruházatukat, melynek során egyikőjük zsebében hét darab 0.22-es kaliberű láthatóan éles lőszert, a másiknál egy üvegvágót és védőszemüveget, míg a harmadiknál egy csípőfogóval ellátott multifunkciós bicskát találtak. Az átvizsgálás során ruházatukból még összesen öt pár fehér és fekete munkavédelmi kesztyű is előkerült.

Az intézkedő rendőrök meghallgatták a három férfi magyarázatát a ruházatukban talált eszközök célját illetően. Az összefüggéstelen és bizonyítékokkal alá nem támasztható történeteket követően egyikőjük beismerte, azzal a céllal érkeztek és hozták magukkal az eszközöket, hogy betörjenek a 82-es főút hajmáskéri leágazójánál álló Papi büfébe. Mivel korábban mindhárman a gyulafirátóti lakásotthon lakói voltak, jól ismerték a környéket is és a betörés elkövetésének gyanúját a lakásotthon jelenlegi lakóira akarták terelni.

Azt a férfit, akinél a lőszerek voltak, bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök elfogták, majd a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Őt lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. Emellett a férfi két társa, mint bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek is előállították, mindhármukat külön elszámoltatták a betörési kísérletet illetően is.

Megállapítást, hogy a három férfi közül kettő további az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítható.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.