Focifarsang Veszprémben

Hzuszonnégy év után ismét lesz színész-újságíró derbi a négycsapatos teremtorna keretében.
 
 

Focifarsang Veszprémben

Hzuszonnégy év után ismét lesz színész-újságíró derbi a négycsapatos teremtorna keretében.
 
 
 
 
 

Focifarsang Veszprémben

Hzuszonnégy év után ismét lesz színész-újságíró derbi a négycsapatos teremtorna keretében.

Színészek, újságírók, politikusok, világklasszis sportolók, egykori élvonalbeli futballisták közreműködésével nagyszabású városi focifarsang lesz Veszprémben február 19-én (vasárnap) délelőtt 10 órától a Március 15-úti sportcsarnokban.

A régi veszprémi színész-újságírók focirangadójának, az úgynevezett SZÚR-nak a hagyományait szeretné Lékó Sándor televíziós újságíró folytatni a királynék városában. Ezért kereste meg a Petőfi Színházat, hogy a helyi és környékbeli újságírókból, tévésekből álló médiacsapat kihívja a társulat színészeit egy kispályás mérkőzésre. A teátrum elfogadta a meghívást és a szervezésben is szerepet vállalt. Így született meg a veszprémi focifarsang ötlete, kiegészülve a helyi közéleti csapat és az 1988-ban NB I-be feljutott Veszprém FC régi labdarúgóinak a közreműködésével.

A Veszprémi Petőfi Színház csapatában Oberfrank Pál, Eperjes Károly, Máté P. Gábor, Baranyi Péter színművészek mellett ott lesz Perlaki Róbert díszlettervező, szcenikus, a teátrum örökös tagja és vendégként mezt húznak a világklasszis egykori veszprémi kézilabdázók Török Lajos, Csoknyai István és Éles József. Utóbbi két sportoló tiszteletbeli színész is, hiszen a Sobri című filmben pandúrokat játszottak a Milfait Ferkót alakító Eperjes Károly mellett. A teátrum csapatában a szervezési és műszaki állomány több tagja is játszik majd.

A városi közéleti csapatot Porga Gyula, Veszprém polgármestere vezeti majd, a gárdában helyi képviselők mellett a tervek szerint szerepel dr. Kovács Zoltán kormánybiztos is.

A régi veszprémi focisták együttesét Rugovics Vendel irányítja, az elképzelések szerint pályára lép a sikercsapatból többek között Csík Ferenc, Szécsi János, Bognár Péter, Andorka Gábor, Végh Zoltán, Kelemen Miklós, Csomai József és Tóth Gábor.

A mérkőzések kétszer tíz percesek lesznek. A négy csapat körmérkőzést vív egymással a végső helyezésekért. A nézők ingyen tekinthetik meg a városi focifarsangot. Az utolsó hivatalos SZÚR 24 éve volt Veszprémben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.